jaktak.cz

Jak vyrobit podzimní dekorace z přírodnin | tipy na sezónní výzdobu

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak vyrobit podzimní dekorace z přírodnin | tipy na sezónní výzdobu. Podzim i s jeho nádhernými barvami, spadanými kaštany a dalšími plody, je zde, nepromeškejte tuto jedinečnou dobu a přineste si trochu krásy podzimu i domů. Máme pro Vás několik tipů, jak vyrobit podzimní dekorace z přírodnin. Do výroby můžete zapojit i děti.

Co je potřeba

Viz další kroky

Krok 1

Na podzim můžete pro výrobu dekorací využít spadané barevné listy, šípky, kaštany, žaludy, bukvice, jeřabiny, ořechy, mech, makovice, plody mochyně, klasy obilí, okrasné dýně, šišky, vřes, větvičky, klasy kukuřice, sušené květiny a mnoho dalších přírodnin, které naleznete na zahradě nebo třeba při procházce v lese.

Krok 2

Jak vyrobit věnec z barevného listí

Tento věnec je velmi efektní a přitom je jeho výroba tak jednoduchá. Potřebujete pouze slaměný korpus na věnec, tavící pistoli a listy nejrůznějších barev. Na korpus nalepíme barevný list a překryjeme jej dalším. Přilepíme takto vždy několik listů stejné barvy a poté pokračujeme další barvou (např. žlutá, poté oranžová, hnědá, červená, zelená, apod.). Věnec můžete dozdobit psím vínem, kaštany, šípky, apod.

Krok 3

Jako krásná a snadná podzimní dekorace může posloužit stará sklenička, kterou naplníme mechem, kaštany či žaludy a zapícháme do nich větvičky se šípky. Hrdlo skleničky můžeme převázat provázkem, lýkem či stužkou.

Starou skleničku můžete také kolem dokola polepit na kousky nalámanými klacíky a vyrobit si tak přírodní svícen. Použijte tavící pistoli nebo lepidlo na sklo. Dovnitř vložíme čajovou svíčku.

Krok 4

Případně je možné na skleničku nanést roztavené lepidlo a polepit ji barevnými listy. Hrdlo převážeme provázkem či lýkem. Do skleničky poté opět vložíme čajovou svíčku.

Krok 5

Jestliže si přejete svícen na větší svíčku, jednoduše nasypte kaštany či žaludy do skleněné vázy či větší zavařovací sklenice, zabodněte do nich svíčku a sklenici případně dozdobte stužkou, krajkou a barevnými listy či šípky.  


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-podzimni-dekorace-z-prirodnin-tipy-na-sezonni-vyzdobu.html