jaktak.cz

Jak uvařit těstoviny s pečenými rajčaty a balkánským sýrem

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Přemýšlíte, co rychle uvařit k večeři nebo k chcete odlehčit jídelníček. Vyzkoušejte následující recept na těstoviny s pečenými rajčaty a balkánským sýrem. Recept je nejen jednoduchý, ale celkem rychlý a bezpracný. Díky upečení je chuť rajčat jemnější, balkánský sýr pak dodá krémovou konzistenci a výraznou chuť. 

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

 

200 g těstovin

1/2 kg rajčat

sůl, pepř, rozmarýn

olivový olej

1 stroužek česneku

100 g balkánského sýru

1-2 lžíce mléka

Krok 1

V prvním kroku si  omyjeme rajčata a nakrájíme je na plátky. Poté jimi poklademe plech vyložený pečícím papírem. Osolíme a opepříme, pokud máte rádi bylinky, tak můžeme posypat rozmarýnem, tymiánem nebo klasickou bazalkou. Zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby a pečeme na 200° asi 20 minut. Upečená rajčata nasekáme na drobné kousky, případně je můžeme i krátce promixovat v kutru.

Krok 2

Mezitím ve větším a vyšším hrnci přivedeme k varu vodu, následně osolíme a vhodíme do něj těstoviny. Uvaříme je na skus, slijeme a vrátíme do hrnce, můžeme ponechat trochu vody na dně hrnce. Následně do hrnce rozdrobíme balkánský sýr, přilijeme trochu mléka, aby se ingredience lépe propojily a důkladně promícháme. 

Krok 3

Nasekaná rajčata přendáme do hrnce k těstovinám. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme ho k ostatním surovinám Hotový pokrm už můžeme pouze dochutit dle chuti solí, pepřem případně bylinkami. Rozdělíme na talíře a podáváme. 

Pokrm můžeme obměnit, pokud místo rajčat použijeme pečené červené papriky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-testoviny-s-pecenymi-rajcaty-balkanskym-syrem.html