jaktak.cz

Jak připravit enchiladas s masem a zeleninou | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Enchiladas s masem a zeleninou | recept. Enchiladas je tradiční mexický pokrm připravovaný jak jinak než z tortilly. Kukuřičná tortilla se naplní libovolnou náplní a zapeče se sýrem. V našem článku Vám přinášíme recept na enchiladas s mletým masem a zeleninou. Poradíme Vám však i několik obměn náplně. Zkuste si připravit tento chutný a pikantní pokrm, výsledkem budete jistě mile překvapeni.

Co je potřeba

  • 3 lžíce olivového oleje + trocha na vymazání zapékací mísy
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g mletého masa
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 4 lžíce sterilovaných černých či červených fazolí
  • čerstvá či mražená zelenina (např. paprika, mrkev, fazolové lusky, kukuřice apod.)
  • sůl, pepř, chilli koření, čerstvé či sušené bylinky (např. oregano či koriandr)
  • asi 4 kukuřičné tortilly
  • 100 g strouhaného čedaru
  • Kysaná smetana a plátek limetky či citronu k podávání

Krok 1

Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Následně přidáme mleté maso a opečeme jej ze všech stran. Přisypeme i zeleninu a vše zalijeme krájenými rajčaty (případně i trochou vody či zeleninového vývaru).

Krok 2

Maso se zeleninou podusíme doměkka. Nakonec vmícháme sterilované fazole, směs ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a čerstvými či sušenými bylinkami.

Krok 3

Na střed každé tortilly naneseme připravenou náplň, zasypeme ji strouhaným čedarem nebo jiným sýrem a posléze tortillu srolujeme jako palačinku nebo přehneme na polovinu.

Krok 4

Naplněné tortilly vložíme do zapékací mísy vymazané olivovým olejem, můžeme je přelít rajčatovou omáčkou nebo jen posypat strouhaným sýrem. Enchiladas pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut.

Krok 5

Enchiladu před podáváním překrojíme a posypeme bylinkami. Servírujeme ji s pikantní rajčatovou salsou, s quacamole či trochou ochucené kysané smetany a plátkem limetky či citronu.

  • Masovou směs můžete ochutit také mletým římským kmínem či nasekanými čerstvými chilli papričkami.
  • Enchiladas lze zapéct pod grilem.
  • Tortilly je dále možné naplnit kuřecím masem, tofu, případně špenátem nebo jinou zeleninou.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-enchiladas-s-masem-zeleninou-recept.html