jaktak.cz

Jak připravit pleťovou masku z mrkve | návod

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Pleťová maska z mrkve | návod. Nezáleží na tom, jestli zrovna sháníte tip na zpracování přebytečné mrkve (třeba z nadbytečné úrody) nebo hledáte návod na domácí pleťovou masku z přírodních surovin. Následující článek je určen všem, kteří se chtějí dozvědět, jak připravit pleťovou masku z mrkve a jakými účinky Vaši pleť oblaží. Mrkvová maska je vhodná pro všechny typy pleti.

Co je potřeba

  • 1 malá mrkev (nejlépe v BIO kvalitě nebo domácí)
  • 2 lžíce kvalitního rostlinného oleje
  • 1 lžíce vloček či otrub

Krok 1

Mrkev má mnoho příznivých účinků na pleť (ať už se užívá vnitřně nebo zevně). Mimo jiné pomáhá předcházet stárnutí pleti, vyhlazuje ji a zlepšuje její elasticitu, zmírňuje již vzniklé vrásky a také jizvy a pigmentové skvrny. Dále pleť chrání před sluncem, hydratuje a vyživuje ji a pomáhá při spáleninách a kožních potížích.

Krok 2

Rostlinný olej zvolte podle typu Vaší pleti. Pro mastnou pleť se hodí olej z hroznových jader či kukuřičných klíčků, suchá a citlivá pleť ocení olej mandlový či olivový. S vráskami si poradí arganový, jojobový či šípkový olej.

Krok 3

Obilné vločky a stejně tak otruby se používají ke zklidnění pleti (jsou vhodné i pro citlivou, atopickou a problematickou pokožku), mají hydratační, regenerační a vyživující vlastnosti. Můžete použít ovesné, pšeničné, špaldové apod.

Krok 4

A jaký je postup?

Mrkev (měla by být čerstvá a kvalitní) oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přilijeme rostlinný olej a vše zahustíme lžící vloček či otrub. Směs necháme chvilku odstát, aby vločky změkly. Masku naneseme na vyčištěnou a osušenou pleť obličeje (klidně i krku a dekoltu), necháme ji asi 20 minut působit a poté ji smyjeme vlažnou vodou.

  • Strouhanou mrkev je možné smíchat také s dalšími ingrediencemi – např. s tvarohem a medem nebo se žloutkem a kukuřičným škrobem.
  • Do pleťové masky lze přidat pár kapek oblíbeného éterického oleje.
  • Ověřte si, že netrpíte alergií na žádnou ze složek, které jsou obsažené v podomácku připravené pleťové masce.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-pletovou-masku-z-mrkve-navod.html