jaktak.cz

Jak připravit plněné šunkové rolky | recepty

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Plněné šunkové rolky | recepty. Pod názvem šunkové rolky si většina z nás vzpomene na oblíbený svatební předkrm, závitky se smetanovým křenem. Není třeba rolky připravovat jen tímto způsobem, k šunce se hodí mnoho různých sýrových náplní. Šunkové závitky jsou hotové během chvilky a můžete je podávat ke svačině nebo večeři. 

Co je potřeba

  • plátky tence krájené šunky hranatého tvaru
  • další přísady jsou uvedeny v článku

Krok 1

Šunkové závitky se nejlépe dělají z hranaté šunky. Šunku si nechte nakrájet na tenké plátky. Jednotlivé plátky se namažou libovolnou pomazánkou a stočí do trubičky. Nahoře se ozdobí snítkou petržele, červenou paprikou, ořechem – čímkoli podle chuti. Plátky šunky se také mohou potřít rozpuštěnou želatinou, svinout do trubičky a nechat ztuhnout. Želatina vše spojí, závitky hezky drží a plní se dodatečně sáčkem z větší hvězdicovou trubičkou. V následujících bodech najdete několik tipů na chutnou náplň.

Krok 2

Náplň s vlašskými ořechy

Se šunkou dobře ladí chuť vlašských ořechů. Utřete v misce žervé nebo jiný krémový sýr se solí, přidejte mleté vlašské ořechy a podle chuti pasírovaný česnek. Pro ještě silnější chuť můžete ořechy nasucho opražit a po vychladnutí smíchat s ostatními ingrediencemi. 

Krok 3

Náplň ze sýru cottage

V misce smíchejte sýr cottage, přidejte strouhanou lehce vymačkanou salátovou okurku, jemně strouhané jablko a drobně pokrájenou pažitku. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem podle chuti. Konce závitků obalte pažitkou. K tomuto základu můžete přimíchat strouhané vlašské ořechy a pažitku nahradit česnekem.

Krok 4

Netradiční náplň s brusinkami

Netradiční a výbornou náplň uděláte smícháním sýru cottage, několika lžiček brusinek popř. rybízové zavařeniny, pepře a kousků Hermelínu. Přidejte sůl a směsí potírejte plátky sušené šunky. Ozdobte cherry rajčátkem

Krok 5

Žampionová náplň

Žampionová směs na plnění se hodí nejen na plátky šunky, ale i plátky sýra. Žampiony nakrájejte na plátky. Na másle zpěňte jemně pokrájenou cibuli, přidejte houby a nechte vydusit vodu. Osolte, okořeňte pepřem a nechte vychladnout. Pak přidejte několik lžic majolky, případně citronovou šťávu a sekanou nať petrželky

Šunkové závitky nakrájejte na menší kousky, spíchněte párátkem a podávejte na plátku pečiva jako jednohubky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-plnene-sunkove-rolky-recepty.html