jaktak.cz

Jak využít kukuřičný škrob v kosmetice | rady

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak využít kukuřičný škrob v kosmetice | rady. Kukuřičný škrob se využívá především v kuchyni k zahušťování nejrůznějších pokrmů. Tato surovina však najde své uplatnění i v kosmetice. Kukuřičný škrob má mnoho příznivých účinků na pleť, mimo jiné třeba pomáhá proti vráskám. Další možnosti využití kukuřičného škrobu v domácí kosmetice najdete níže. Domácí kosmetika může být přírodní a velmi levná alternativa ke komerčním kosmetickým výrobkům.

Co je potřeba

Co je potřeba na pleťovou masku proti vráskám:

  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžičku tekutého medu
  • 3 lžičky mléka

 

Na výrobu domácího deodorantu budeme potřebovat:

  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce jedlé sody
  • 2 lžíce panenského kokosového oleje
  • 1–2 lžíce bambuckého másla
  • pár kapek éterického oleje

 

Krok 1

Pleťová maska proti vráskám

Všechny ingredience smícháme a vzniklou pastu poté naneseme na vyčištěnou a osušenou pleť obličeje a případně i dekoltu. Masku necháme působit asi 20 minut, poté ji smyjeme vlažnou vodou a pleť ošetříme přírodním pleťovým krémem či olejem.

Domácí pleťová maska z kukuřičného škrobu má skvělé účinky na pleť. Vyhlazuje vrásky, odstraňuje odumřelé kožní buňky, pleť zjemňuje a vyživuje a odstraňuje přebytečný maz.

 

Krok 2

Domácí deodorant

Další možností, jak využít kukuřičný škrob v kosmetice, je výroba domácího deodorantu. V míse nejprve smícháme kukuřičný škrob se sodou a poté postupně vmícháme rozehřátý kokosový olej a bambucké máslo, aby vznikla dostatečně hustá kašička. Nakonec přidáme pár kapek éterického oleje (do deodorantu se hodí např. březule, levandule, tea tree či citron). Směsí naplníme čistý kelímek a necháme ji ztuhnout.

Krok 3

Suchý šampon z kukuřičného škrobu

Kukuřičný škrob Vám poslouží také jako snadno dostupný suchý šampon, který je skvělý pro odstranění přebytečného mazu, pokud si mimořádně nestihnete umýt vlasy klasickým šamponem. A jak na to? Dvě lžíce kukuřičného škrobu smícháme s 1/2 lžičky jedlé sody. Šampon naneseme do vlasů, dobře jej vetřeme i do kořínků vlasů a vlasové pokožky. Necháme jej pár minut působit, následně vlasy vytřeme ručníkem a suchý šampon z vlasů vyčešeme kartáčem. Vlasy budou po jeho použití nejen zbavené mastnoty, ale také lesklé a jemné. Jedlá soda navíc absorbuje případný pach.

Do pleťové masky ze škrobu můžete přidat lžičku třtinového cukru a vytvořit si tak domácí peeling.

Pokud máte tmavé vlasy, můžete do domácího suchého šamponu přidat trochu pravého kakaa. Pro černé vlasy použijte trochu aktivního uhlí. Suchý šampon je možné obohatit pár kapkami esenciálního oleje.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyuzit-kukuricny-skrob-v-kosmetice-rady.html