jaktak.cz

Jak na kojení | rady jak usnadnit kojení

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na kojení | rady jak usnadnit kojení. Jsou maminky, které si kojení pochvalují a jejich spojení s dítětem funguje bezchybně. V některých případech ale kojení neprobíhá tak, jak by si žena přála. Co lze udělat pro to, aby kojení bylo snazší a pohodlnější? Potřebujete- li poradit, jak na kojení, čtěte následující řádky. Poradíme vám, jak usnadnit kojení.

Co je potřeba

tvarovače bradavek

formovače bradavek

polštář na kojení

Krok 1

Zkraje je to prakticky nemožné, ale jak jen to půjde, zkuste zavést určitou pravidelnost. Prospěje to nejenom dítěti, ale i vám, protože si lépe zorganizujete svůj čas. Nicméně potřebám dítěte je nutné se v každém případě podřídit, aby celý proces, tedy tvorba mléka a kojení, fungovalo plynule a přirozeně.

Krok 2

V prvních hodinách a dnech po porodu zkuste dítě přikládat k prsu každé dvě hodiny, abyste podpořila jeho sací reflex a také tvorbu mléka. A samozřejmě kdykoli, kdy projeví zájem.

Krok 3

Snažte se krmit potomka na tichém, klidném místě, aby ho nic nerozptylovalo. Najděte si takovou polohu, která je pohodlná nejen vám, ale i děťátku. To je zásadní zejména, když miminko přibírá na váze a je čím dál těžší. Dobrou pomůckou může být polštář na kojení, jímž se vypodložíte, aby se vám dobře sedělo. Neměl by být moc tvrdý, ale ani příliš měkký. Maminky, které kojí vleže, by měly zaujmout takovou polohu, aby jim byla příjemná a dítě se dobře k bradavce dostalo.

Krok 4

Opřete si nohy o vyvýšené místo, pokud sedíte, vyhnete se mravenčení v nohou, případně svalovým křečím.

Krok 5

Máte-li vpáčené bradavky nebo má dítě potíže dobře se k vašemu prsu přisát, zkuste použít formovače bradavek. V obchodech je také najdete pod názvem tvarovače bradavek. Kloboučky na kojení se osvědčí v případě, že má žena drobné trhlinky na bradavkách.

Kojení nevzdávejte ani, když to zpočátku nejde příliš dobře.

Pokud si nevíte rady, sjednejte si schůzku s laktační poradkyní.

Navštěvujte pravidelně pediatra, aby miminko zvážil a zjistil, zda přibírá na váze.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-kojeni-rady-jak-usnadnit-kojeni.html