jaktak.cz

Jak vybrat vhodný odstín očních stínů

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Jak vybrat vhodný odstín očních stínů | rady a tipy. Nabídka barevných odstínů očních stínů je nepřeberná. Doby, kdy modré oční stíny používaly všechny ženy a dívky bez výjimky, protože nebylo na výběr, je dávno pryč. Dnes je situace opačná. A tak často tápeme, jaký odstín si pořídit. Jak vybrat vhodný odstín očních stínů? Poradíme vám.

Krok 1

Je dobré dodržovat několik jednoduchých pravidel.

Některé ženy vybírají takovou barvu očních stínů, která se jim líbí. To ale automaticky neznamená, že jim sluší. Hlavně bychom měli přihlédnout k barvě očí, jejich velikosti a také k tomu, jaký podtón má naše pleť. Zda je narůžovělá, alabastrová, voskově bílá nebo lehce nažloutlá. Záleží i na tom, jestli se často leskne nebo je spíše matná či našedlá.

Krok 2

Pokud chceme naše oči zvýraznit, měli bychom vybrat kontrastní barvu k barvě duhovky.

Jakmile volíme líčení tón v tónu, oči příliš nevyniknou a ztratí jas. Například k modrým očím dobře sedne barva narůžovělá nebo světle fialová, která je ještě opticky zvětší a rozzáří. Výbornou volbou pro ženy, které si potrpí spíše na decentní líčení, je i tlumený odstín béžové nebo šedé. Ačkoli vás nejspíš šedý odstín v obchodě neuhrane, v kombinaci s modrýma očima umí hotové zázraky.

Krok 3

Ženy, které mají světlou barvu duhovek, tedy šedomodré, šedozelené nebo modrozelené, by měly sáhnout po tmavších, výraznějších odstínech. Nabízí se třeba tmavě modrá s metalickým nádechem, zelená nebo fialová. Dobře ladí a dají očím vyniknout.

Fialové, růžové nebo nazlátlé oční stíny prospějí dívkám a ženám, které mají zelené oči. Tato barva jim dodá zajímavý třpyt a postará se o to, že barvu jejich duhovky nepřehlédnete.

Krok 4

To platí i pro oči zelenohnědé. Jestliže se s ohledem na věk nebo stav pleti necítíte na růžový odstín, nevadí, fialová je univerzální, sluší prakticky každé ženě.

A jaké stíny lze doporučit k hnědým očím? Dopřejte si jakékoli, snad s výjimkou odstínů temných, velmi tmavých nebo s cihlovým nádechem. Oči pak vypadají zbytečně unaveně. Naopak okrová, zlatohnědá nebo světlounce růžová bývá obvykle šťastná volba.

Krok 5

Obecně platí, že bychom měli vybírat s ohledem na nádech barvy pleti teplé nebo studené odstíny tak, aby oční stíny ladily. Tmavší barvy mají tendenci oči spíše zmenšovat a nesluší moc ženám s převislými víčky. Jemně perleťové stíny, zejména narůžovělé, zlaté nebo béžové, se hodí takřka bez výjimky pro každou ženu v rámci denního líčení. Sice oči v pravém slova smyslu nezvýrazní, ale dodají jim pěstěný vzhled.

  • Při výběru barvy očních stínů zohledněte to, zda jste jarní, letní, podzimní či zimní typ.
  • Berte v úvahu, jestli jde o denní či slavnostní líčení.
  • Dejte si záležet na tom, aby barva očních stínů ladila s barvou rtěnky, ale i tvářenky.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-vhodny-odstin-ocnich-stinu.html