jaktak.cz

Jak udělat nálev na okurky | recepty

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Nálevy na okurky: Přinášíme recepty na šest druhů nálevů na okurky a jeden bonus. Kyselé okurky jsou asi nejoblíbenější nakládanou zeleninou. V mnohých rodinách se recepty na nálev na okurky předávají z generace na generaci. Někdo zas zkouší stále něco nového. Nabízíme několik praxí ověřených receptů, jak udělat nálev na okurky. A jako bonus recept na hanácké rychlokvašené okurky.

Ingredience:

Nálev na okurky recept:

Postup práce:

Okurky pečlivě omyjeme, dáme do sklenic a proložíme koprem, kolečky cibule, křenu, mrkve, přidáme bobkový list, po pěti zrnkách celého pepře, nového koření, tři hřebíčky, půl lžičky hořčičného semínka a zalijeme nálevem. Láhve uzavřeme víčky a sterilujeme dvacet minut při teplotě 85 stupňů Celsia.

Nevíte si rady se zavařováním okurek? Inspirujte se v našem komplexním návodu.

 

Ingredience na nálev:

Všechny uvedené přísady (bez umělého sladidla) přiveďte k varu. Do vroucího nálevu vhoďte tabletky sladidla – pozor na bouřlivou reakci – a odstavte.

Okurky naskládejte do sklenic a do každé sklenice přidejte:

Zalijte nálevem na okurky a sterilizujte 20 minut při teplotě 75 °C.

Nálev na okurky:

Okurky vyskládejte do litrové sklenice a do každé přidejte:

Zalijte svařeným nálevem na okurky a sterilizujte 20 minut při teplotě 75 °C.

 

Nálev na okurky:

Vše dohromady svařte.

Do horkého nálevu přidáme:

Malé, čerstvě sklizené okurky zbavíme stopek, omyjeme. Skládáme těsně do sklenic, zalijeme horkým nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 20 minut při teplotě 80 °C.

Recept na nálev:

Pracovní postup:

Vše svařte a nechte lehce vychladnout. Okurky naskládejte do sklenic, zalijte je nálevem na okurky, každou obložte čtyřmi dubovými listy a pro ozdobu cibulkou a mrkví. Pak už jen uzavřete víčkem a dvacet minut sterilizujte.

Recept na nálev:

Vše svařit a nálevem zalít okurky ve sklenici.

Do každé sklenice přidat:

Sterilovat při 80 °C 20 minut.

 

Recept na hanácké rychlokvašky: Na 10 kg okurek potřebujeme dvě natě kopru asi 40 cm dlouhé, 10 révových a 10 višňových listů. Nálev: Na 1 litr vody dáme 4 dkg soli a 1 dkg cukru. Množství nálevu připravíme podle potřeby. Všechny okurky propícháme vidličkou. Na dno nádoby urovnáme polovinu kopru, višňového a révového listu, poklademe okurkami, které pečlivě urovnáme. Okurky přikryjeme zbývající polovinou natí a listů a zatížíme. Zalijeme vlažným nálevem a přikryjeme. Necháme kvasit. Za pět až osm dnů jsou rychlokvašky – kvašáky – připraveny ke konzumaci.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-nalev-na-okurky-recepty.html