jaktak.cz

Jak upéct perníčky, co jsou hned měkké | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct perníčky, co jsou hned měkké | recept. "Mami, mami, můžu ochutnat?" zcela jistě slýchává každá maminka, která se pustí do pečení perníčků. Co si budeme nalhávat, vůni pečených perníčků zkrátka nezamaskujeme. Abychom chutě našich zlatíček jako maminky uspokojily a mohly jim dát perníčky hned po upečení a vychladnutí ochutnat, je zapotřebí vybrat dobrý recept. My tu pro vás jeden takový zaručený recept na perníčky hned měkké máme. Můžete ho použít nejen na Vánoce, ale kdykoli, kdy vaše ratolesti dostanou na perníčky chuť.

Co je potřeba

Těsto na perníčky:

140 g moučkového cukru
2 + 1 vejce (na potření)
100 g Hery
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky

Poleva na perníčky
1 bílek
150 g moučkového cukru

Krok 1

Začneme těstem na perníčky. V míse utřeme dvě vejce s cukrem a změklou Herou (tu si dáme do plastové nádobky asi na 30 sekund do mikrovlnné trouby povolit). Poté přidáme med (můžeme klidně použít i pampeliškový med, který jsme si v létě vyrobili, je tekutější a tmavší, do perníčků velice vhodný) a perníkové koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosetou mouku smíchanou se sodou.

Krok 2

Ze surovin vypracujeme pomocí vařečky těsto. V ruce ho ještě prohněteme. Z těsta vyválíme placku a vykrajujeme silnější tvary, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 3

Perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Krok 4

Jakmile máme perníčky hotové, pustíme se do zdobení bílkovou polevou. Prosátý (raději 2x) moučkový cukr třeme s bílkem v míse, dokud nevznikne hladká bílá poleva (prosátím zabráníme, aby poleva ucpávala tvořítko). Máte-li potíže se zdobením perníčků, pomůže videonávod s receptem na bílkovou polevu od Leony Karasové.

Krok 5

Pokud perníčky nekonzumujeme ihned, uschováme je v plastové či papírové krabičce. Vydrží nám pěkně měkké do Vánoc. Podle tohoto receptu se povede, aby byly opravdu ihned měkké. A jsou velice chutné. Vyzkoušejte také výborný receptu na perníčky od cukrářky Markéty.

Perníčky můžeme také použít jako jmenovky na dárečky. Stačí do vykrojeným perníčků před pečením vytlačit písmenka.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-pernicky-co-jsou-hned-mekke-recept.html