jaktak.cz

Jak usmažit ředkvičky v těstíčku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jakmile se začnou objevovat červené ředkvičky na pultech obchodů, je to známka toho, že jaro je za dveřmi. Ředkvičky jsou velmi oblíbené a nejlépe chutnají syrové. Ale co si s nimi počít, máme-li nadúrodu? Ředkvičky se dají zpracovat mnoha způsoby. Jeden neobvyklý vám nabízíme k vyzkoušení.

Co je potřeba

  • 2 svazky ředkviček
  • 2 lžíce mléka
  • 2 vejce
  • 3 navršené lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na smažení

Krok 1

Z ředkviček odstraňte zelenou nať a odkrojte kořínek. Bulvičky omyjte a spařte vroucí vodou. Červená slupka po tomto kroku ztratí barvu a palčivost. Nechte zeleninu důkladně okapat nebo ji osušte.

Krok 2

Vejce, hladkou mouku, škrob, sůl a pepř společně s mlékem vyšleháme v husté těstíčko. Nebojte se ho trochu více okořenit mletým pepřem, ředkvičky získají na chuti. 

Krok 3

Těstíčko musí být husté tak, aby se na ředkvičkách udrželo. Pokud je třeba, přidejte hladkou mouku. Hodně záleží na velikosti vajec, takže se množství mouky musí často zvýšit. Ředkvičky obalte a vkládejte do rozpáleného tuku.

Krok 4

Obalené ředkvičky osmažte ze všech stran dozlatova. Podávejte je s rukolou a libovolným dresingem. Rukola ředkvičky svou chutí výborně doplňuje.

Náš tip:

Jak připravit česnekový dip k masu nebo zelenině

Jak připravit ďábelskou omáčku

Jak udělat domácí dipy | 5 receptů


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-usmazit-redkvicky-v-testicku.html