jaktak.cz

Jak uvařit provensálské vepřové ratatouille nudličky | recept s vínem

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Provensálskou kuchyní inspirovaný a voňavým kořením prostoupený pokrm, v němž se s patřičným francouzským šarmem v jednom hrnci doplňuje skvostné zeleninové ratatouille spolu s na víně podušenými vepřovými nudličkami.

Co je potřeba

  • 1 kg vepřové kýty
  • 2 velké cibule
  • 6 lžic olivového oleje
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 1 sklenice hotového zeleninového pokrmu Ratatouille
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 5 lžic sladkého kečupu
  • zeleninový vývar k podlévání
  • sůl a pepř k dochucení

Krok 1

Na rozpáleném oleji nejprve osmahněte nadrobno nasekanou cibuli.

Krok 2

Jakmile cibule zezlátne přidejte k ní na nudličky nakrájenou vepřovou kýtu a zprudka za stálého míchání orestujte.

Krok 3

Ve chvíli, kdy se maso zatáhne a zbělá, přilijte do hrnce červené víno. Zakryjte pokličkou a na středním ohni přibližně 40 minut duste doměkka. Během dušení vepřové nudličky občas promíchejte a v případě potřeby podlijte zeleninovým vývarem.

Krok 4

K měkkému podušenému masu pak přidejte celý obsah sklenice zeleninového ratatouille a jídlo na mírném ohni pár minut promíchávejte, prohřívejte.

Krok 5

Na závěr směs dochuťte provensálským kořením, kečupem, solí, pepřem a ještě přibližně 5 minut prohřívejte.

Tím jsou jednoduché provensálské vepřové ratatouille nudličky připraveny k podávání, a to nejlépe s těstovinami, bramborovými noky, či malými bramboráčky, anebo stylově s křupavou francouzskou bagetou.

  • Zeleninové ratatouille můžete před přidáním do hrnce rozmixovat tyčovým mixérem a připravit tak provensálské vepřové ratatouille nudličky s hladkou omáčkou, kterou si nejlépe vychutnáte s rýží či těstovinami.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-provensalske-veprove-ratatouille-nudlicky-recept-s-vinem.html