Jak uvařit těstoviny s rajčaty a tvarohem | recept
Těstoviny s rajčaty a tvarohem | recept. Špagety se dají připravit na tisíc způsobů. Zpravidla nejchutnější jsou v jednoduché, na čas a suroviny nenáročné přípravě. Při nákupu špaget dáváme přednost těm vyrobeným z tvrdé pšenice – semolinovým. Semolinové těstoviny obsahují velké množství lepku, nehodí se pro celiaky. Oproti těstovinám z klasické pšeničné mouky mají hezčí barvu, nerozvařují se a jsou chutnější. Mají nízký glykemický index, jsou vhodné pro diabetiky. Omáčka z tvarohu a rajčat má svůj původ v Itálii. Odložte předsudky a vyzkoušejte ji, budete překvapeni chutí.
Co je potřeba
- semolinové špagety (na porci se počítá 100 g)
- olivový olej
- sůl
- cukr
- cibule
- cherry rajčata nebo plně vyzrálá obyčejná ( v nouzi nahradíme konzervovanými)
- 150 g tvarohu
- bazalka nebo dobromysl (oregano)