jaktak.cz

Jak poznat Jizerské hory | tip na výlet

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak poznat Jizerské hory | tip na výlet. Jizerské hory se nachází v severní části České republiky a lákají návštěvníky ze všech koutů Česka. Zatímco v zimě se tam jezdí na běžkách a sjezdovkách, v létě upravený terén láká k procházkám a jízdě na kole. Ale i příznivci adrenalinu si přijdou na své. V Jizerkách se totiž nachází Singltrek pod Smrkem a také lanové centrum a spoustu další zábavy.

Pojďme si představit jeden velmi hezký pěší výlet okolo vodní nádrže Bedřichov, který můžete podniknout. Zdatnější sportovci zvládnou trasu projet i na kole.

Krok 1

Jak se do Jizerských hor dostat

Výlet začíná na parkovišti Na Maliníku, kam se dostanete z Liberce či Jablonce autem, linkovým autobusem číslo 18, případně cyklobusem z Liberce.

Krok 2

Popisy trasy

Hned naproti parkovišti začíná NS Černá Nisa (zelená značka), která vás po cestě dlouhé zhruba 3 km dovede až k vodní nádrži Bedřichov, kde vás čeká překrásný výhled na vodní hladinu a lavičky lákající k odpočinku.

Návštěvníky Jizerek následně čeká prudší stoupání po modré značce až k rozcestníku U Nové louky. Odtud se rozprostírá krásný výhled na okolní lesy, které svou barevností uchvátí hlavně na podzim. Z tohoto místa se dá pokračovat na Novou louku a zase zpět, a to po žluté značce. Jedná se pouze o malou zacházku, odměnou je restaurace, kde se vaří obědy, ale dát si můžete jen menší občerstvení v podobě čaje nebo například piva.

Pokud máte dostačující svačinu, pak od rozcestníku U Nové louky pokračujte po žluté směrem k dalšímu rozcestníku U Buku a dále po stejné značce až do Bedřichova až ke stadionu. Cestou budete míjet lanový park, který láká především děti, ale poskytuje možnost adrenalinové zábavy i pro dospělé. Centrum Bedřichov nabízí restaurace, ubytování, ale najdete tam i parkoviště a zastávky autobusů. Klidně tedy můžete výlet zakončit zde nasednutím na autobus.

Pokud parkujete Na Maliníku, pak se tam dostanete buď po silnici, což je rychlejší, ale méně příjemná cesta. Kromě toho se nabízí delší, ale malebnější varianta, a to po červené značce. Cestička se vine kolem horských chalup a dovede Vás zpět k autu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-poznat-jizerske-hory-tip-na-vylet.html