Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 4 porce: Na marinádu si připravte:

  • 800 g vepřové krkovice
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • bylinky: 4 snítky rozmarýnu, 4 snítky saturejky, 4 snítky tymiánu, 4 snítky oregana
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř

Na dip si přichystejte:

  • 1 bílý jogurt (středně tučný ne smetanový)
  • 2 lžíce majonézy
  • hrst pažitky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení
1

Nejprve si připravíme maso. Krkovici si nakrájíme na 4 stejně silné plátky. Jednotlivé plátky pouze lehce naklepeme obrácenou stranou paličky nebo pouze hřbetem ruky. Maso musí být silnější, aby při grilování zůstalo šťavnaté.

2

Na marinádu si připravíme větší mísu, v ní smícháme rostlinný olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Česnek prolisujeme a všechny bylinky rychle nasekáme. Vše přisypeme k ostatním ingrediencím a důkladně promícháme. Do takto vzniklé marinády vložíme maso. Poté misku přikryjeme a lehce s ní zatřeseme, tak aby nám marináda obalila maso. Naloženou krkovici uložíme v lednici a necháme marinovat do druhého dne.

3

Druhý den maso vyndáme z lednice a necháme chvíli odstát při pokojové teplotě. Mezitím si rozpálíme gril. Poté na mřížku položíme marinovanou krkovici a grilujeme z každé strany přibližně 8 minut. Doba grilování také závisí na tloušťce plátku masa. Zatímco se nám maso griluje, připravíme si dip. V menší misce smícháme bílý jogurt, majonézu a dijonskou hořčici. Pažitku nasekáme nadrobno a přisypeme do misky. Dip ještě dle chuti osolíme a opepříme.

4

Krkovice je správně ugrilovaná tehdy, když je maso uvnitř světlé, ale zároveň měkké. Maso necháme chvíli odstát. Pokud bychom do něj hned řezali, vytekla by nám všechna šťáva. Nyní podáváme grilovanou krkovici s připraveným jogurtovým dipem a vámi vybraným pečivem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)