Co je potřeba

Na 3litrovou sklenici hermelínů budete potřebovat:

  • 8 hermelínů
  • zhruba 5 velkých cibulí
  • asi 10 stroužků česneku
  • hrst čerstvých bylinek
  • 2 litry rostlinného oleje
  • sůl, pepř, případně další koření např. chilli, mletou papriku, bobkový list, nové koření, celý pepř apod.
  • feferonky dle chuti
  • párátka
1

Pro nakládání hermelínů si připravte čerstvé bylinky a v případě, že máte rádi pálivé, tak i čerstvé či sušené feferonky. A jaké bylinky se do hermelínů hodí? Může to být např. petrželka, bazalka, rozmarýn, šalvěj, oregano, tymián apod. Budete potřebovat také hodně česneku a cibule a kvalitní rostlinný olej, může být i lisovaný za studena.

2

A jaký je postup?

Nejprve si připravíme olejovou marinádu tak, že do misky prolisujeme česnek, přidáme část bylinek pokrájených na jemno, feferonky nakrájené na malé kousky, sůl, pepř a chilli koření. Tuto směs zalijeme rostlinným olejem a promícháme.

3

Cibule oloupeme a nakrájíme je na tenká kolečka či půlkolečka. Hermelíny podélně rozkrojíme, vnitřek potřeme olejovou marinádou a vložíme několik koleček cibule. Půlky hermelínu k sobě spojíme pomocí párátek.

4

Hermelíny vkládáme do dobře umyté (nejlépe horkou vodou vypařené) sklenice a mezi ně vrstvíme kolečka cibule, celé feferonky, snítky čerstvých bylinek a případně oblíbené koření. Pokud máme dostatek olejové marinády, můžeme ji nalít také na vrstvy cibule. Nakonec do sklenice nalijeme rostlinný olej tak, aby bylo vše potopené.

5

Sklenici přikryjeme igelitovým sáčkem nebo potravinářskou fólií, utěsníme gumičkou a necháme asi 2 dny stát při pokojové teplotě, poté ji umístíme do lednice. Hermelíny budou hotové zhruba za dalších 3 – 5 dnů.

Tipy
  • Pokud zrovna nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít i sušené, zkuste třeba provensálské koření.
  • Do nakládaných hermelínů můžete přidat také olivy.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno