Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na chilli papričky v česnekovém nálevu | recept

Chilli papričky v česnekovém nálevu | recept. Chilli papričky se dají zpracovat různými způsoby, můžete je nasušit, zamrazit nebo třeba naložit do láku. V následujícím článku naleznete recept na chilli papričky v česnekovém nálevu. Menší množství lze snadno uchovat v lednici, větší se pak již vyplatí zavařit. Zhruba za týden je pak možné chilli papričky konzumovat.

Co je potřeba

  • 750 g čerstvých chilli papriček
  • 12 stroužků česneku
  • 1 mrkev
  • 1 větší cibule
  • pár květů kopru
  • důkladně vymyté zavařovací sklenice

Na lák budeme potřebovat:

  • 1,2 l vody
  • 300 ml jablečného octa
  • 220 g třtinového cukru
  • 45 g soli
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
1

Chilli papričky omyjeme a necháme je v celku. Pokud jsou příliš velké a nevešly by se do sklenice, můžeme je nakrájet na tenká kolečka. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupané stroužky česneku pokrájíme na menší kousky.

2

Do každé zavařovací sklenice vložíme pár kousků cibule a mrkve, několik pokrájených stroužků česneku a kousek kopru. Poté je naplníme připravenými chilli papričkami.

3

Ingredience na lák necháme v hrnci přejít varem, krátce jej povaříme a ještě horkým lákem pak zalijeme sklenice naplněné chilli papričkami a zeleninou.

4

Sklenice zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru, poté je raději skladujeme v chladu. Případně chilli papričky krátce sterilizujeme, postačí asi 15 minut při 80 °C. Nakládané chilli papričky se dají konzumovat samotné, hodí se jako příloha k masu, k dochucení guláše a jiných pikantních pokrmů, na pizzu, chlebíčky či jednohubky, do salátů apod.

  • Chilli papričky lze dochutit také kouskem čerstvého křenu nebo hořčičným semínkem.
  • Místo jablečného octa je možné použít vinný.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.