Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na čokoládové pralinky se smetanou a vlašskými ořechy | recept

Čokoládové pralinky se smetanou a vlašskými ořechy | recept. Následující recept patří milovníkům čokolády. Pokud mezi ně patříte, určitě neváhejte a vyzkoušejte. Příprava čokoládových pralinek je velice jednoduchá a rychlá. Čokoláda a vlašské ořechy patří k povinnému předvánočnímu vybavení. Chuť hořké čokolády je zjemněna smetanou, nesmí chybět ani vaječný koňak. Jedinou nadstandartní výbavou je forma na pralinky, ale vystačíte si i s formičkami na malé košíčky nebo na pracny.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 120 g smetany na šlehání (33%)
  • 400 g kvalitní čokolády
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 lžíci vaječného koňaku
1

Vyrobit domácí pralinky se zdá jako obtížný úkol, nicméně není třeba se toho bát. I kdyby se vám stalo, že se konzistence nebude podobat ideálu, po zatuhnutí vám jistě bude chutnat. Navíc si můžete vybrat nejen kvalitní ingredience dle své chuti (především dobrou čokoládu), ale můžete navíc ovlivnit i složení a experimentovat tak s netradičními kombinacemi.

2

Důvodů pro vyzkoušení domácích pralinek je zkrátka mnoho. Podle následujícího návodu si přichystáte jednoduché pralinky s celkem obvyklými chuťovými kombinacemi. Protože k Vánocům patří klasické chutě a to vlašské ořechy a čokoláda dozajisté jsou.

3

Do hrnce nalámeme čokoládu. Postavíme ho na větší s horkou vodou a pomalu přivedeme k varu, postupně rozehříváme čokoládu. Po částech přiléváme smetanu a stále mícháme, aby se čokoláda nepřipalovala a nedělaly se cucky. Nakonec přidáme i trochu vaječného koňaku.

4

Vlašské ořechy nasekáme na drobné kousky, případně je nahrubo nameleme. Jakmile je čokoláda dostatečně rozehřátá, stáhneme ji z plamene a přisypeme ořechy. Důkladně promícháme a ihned plníme formičky. Ani kovové samozřejmě není třeba vymazávat. Uhladíme povrch a hotové pralinky necháme nejprve zchladnout a poté je vložíme do lednice, aby ztuhly úplně. Nakonec je opatrně vyjmeme z formiček a uchováváme v chladu. Dobrou chuť!

Autor: marketahoz | Zobrazit autorská práva

fotografie archiv autorky

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články