Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na cuketové pickles s koprem | jednoduchý recept

Jak na cuketové pickles s koprem | jednoduchý recept. Tenké plátky jemných cuket ochucené aromatickým koprem, které jsou následně přelité sladkokyselým nálevem z jablečného octu, jsou po svém náležitém uležení nejen neotřelým, ale i překvapivě chutným doplňkem k jakémukoliv masovému pokrmu.

Co je potřeba

  • 6 středních cuket
  • 4 lžičky soli
  • 3 lžíce jemně sekaného čerstvého kopru

Na sladkokyselý nálev:

  • 500 ml vody
  • 100 ml jablečného octa
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička soli
1

Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu je i se slupkou nakrouhejte na tenké podlouhlé plátky. V míse je pak důkladně promíchejte se solí a nechejte zhruba hodinu vypotit.

2

Mezitím připravte nálev z cukru, soli a hořčičného semínka, ke kterým v hrnci přilijte vodu a jablečný ocet. Společně nechejte zavařit, minutku probublat a následně chladnout.

3

Prosolené cukety nyní slijte a promíchejte s najemno nasekaným koprem.

4

Ochucenými plátky cuket naplňte čisté sklenice.

5

Zalijte vlažným lákem a zavíčkujte. Takto připravené pickles skladujte v chladničce a před prvním ochutnáním je nechejte alespoň den odležet.

  • Cukety lze spolu s koprem promíchat i s pár stroužky prolisovaného česneku nebo s najemno nasekanou čili papričkou.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články