Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na delikátní kapustičky v medové zálivce se zázvorem | recept

Jak na delikátní kapustičky v medové zálivce se zázvorem | recept. Kapustičky, jako malé zelené jednohubky, naložené v medové zálivce, jsou doslova prvotřídní záležitostí. Medem ochucená zálivka, zvýrazněná ostrým zázvorem a pikantním kořením, bravurně doplní poměrně specifickou chuť samotných kapustiček.

Co je potřeba

  • 250-300 g růžičkových kapustiček
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky celého černého pepře

Na zálivku:

  • 150 ml vlažné vody
  • 6 lžic bílého vinného octa
  • 2 lžíce medu
  • 4 cm čerstvého zázvoru
1

Kapustičky omyjte, očistěte, vložte do vroucí osolené vody a krátce je povařte,  stačí jen 3-5 minut. Stejně tak můžete kapustičky jen spařit vařící vodou a nechat pár minut odležet.

2

Mezitím si připravte zálivku. Ve vlažné vodě promíchejte med, vinný ocet a najemno nastrouhaný zázvor.

3

Spařené kapustičky vyskládejte do sklenic, zasypte směsí římského kmínu a pepře, uzavřete a skleničkou zatřeste, aby se koření s kapustičkami promíchalo.

4

Následně zalijte připravenou zálivkou a zavíčkujte. Opět můžete skleničkou jemně zatřást a promíchat.

Takto připravenou lahůdku nechejte v lednici 2-3 dny rozležet a pak si ji vychutnejte jen tak samotnou nebo k plátku masa, se kterým jsou kapustičky přímo skvostné.

Tyto báječné zelené jednohubky mohou být ještě říznější a pikantnější, pokud do směsi koření přidáte čili vločky nebo zálivku doplníte o nasekanou čerstvou čili papričku. Celou čili papričku či feferonku můžete rovněž vsunout do skleničky mezi kapustičky.  

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.