Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na dip ve stylu americké omáčky Tisíc ostrovů

Jak na dip ve stylu americké omáčky Tisíc ostrovů | omáčka Tisíc ostrovů recept. Typická americká omáčka (dressing) Tisíc ostrovů je hezky výživně po americku z majonézy a kečupu. Ty v tamní kuchyni, zdá se mi, hrají prim. Ovšem nutno uznat, že toto spojení prostě funguje.  Zkuste si ale připravit lehce zdravější variantu této oblíbené americké speciality a zjistíte, že skvěle funguje i spojení zakysané smetany s rajčatovým protlakem.

Co je potřeba

Suroviny:

  • 250 g tučné zakysané smetany (alespoň 15 %)
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sladkého kečupu
  • 4–5 nakládaných okurek
  • 3 lžičky worcestrové omáčky
  • sůl a pepř dle chuti
1

V misce promíchejte zakysanou smetanu s protlakem a kečupem.

2

Přidejte worcestrovou omáčku a najemno nastrouhané okurky. Vzniklou šťávu z okurek slijte a do dipu nepřidávejte. Řádně zamíchejte, případně dochuťte solí a pepřem a dejte na chvilku chladit do lednice.

3

Následně si můžete odlehčenou americkou parádu užívat například se zeleninou, držet se tedy odlehčenějšího mlsání či méně odlehčeně s tortilla chipsy.

Z dipu uděláte velice snadno chuťově dokonalý dressing na salát. Stačí ho pouze naředit mlékem do Vámi požadované konzistence, nebo použít méně tučnou, a tedy tekutější zakysanou smetanu.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.