Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na extra rychlé perníkové pralinky s karamelem | recept

Jak na extra rychlé perníkové pralinky s karamelem | recept. Propojení voňavého perníku se sladkým zkaramelizovaným mlékem a zvýrazněné intenzivní chutí ořechů je naprosto fantastické. Přitom tak jednoduché a rychlé.

Co je potřeba

  • 300 g perníku na strouhání
  • 1 plechovka karamelového Salka (zkaramelizované zahuštěné slazené plnotučné mléko)

Na obalení:

  • 70–100 g mletých vlašských ořechů

 

1

Perník nastrouhejte nebo rozmixujte a v míse jej smíchejte s karamelovým Salkem.

2

Směs důkladně propracujte do poměrně lepivého, ale tvárného a zpracovatelného těsta. To nechejte přibližně hodinu v lednici odležet, aby se drobečky perníku nasákly.

3

chladného těsta tvořte v dlaních malé kuličky a zlehka je obalujte v namletých oříšcích. Pro opravdu výraznou perníkovou chuť můžete vytvořené kuličky obalit v dalším strouhaném perníku Těsto sice trochu lepí, ale nemusíte mít obavy, je opravdu dobře tvarovatelné a úžasně drží. Zvláště, když je vychlazené.

Perníkem provoněné pralinky skladujte v chladnu a dopřát si je můžete v podstatě okamžitě.

Pralinky jsou výborné i ze zakoupených či doma upečených medových plátů. Získají s nimi příjemně medový nádech.

Pokud náhodou nemůžete karamelové Salko sehnat, lze jej velice snadno připravit doma. Plechovku klasického Salka stačí 1,5–2 hodiny povařit ponořenou v dostatečném množství vody a karamel je hotový. Před otevřením nechejte zcela vychladnout.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.