Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na jednoduché piškotové pralinky s bílou čokoládou | recept

Jak na jednoduché piškotové pralinky s bílou čokoládou | recept. Jako každá správná pralinka není ani tato piškotová o rum ochuzena. Ten zde bravurně propojí mleté piškoty s ořechy a spolu s bílou čokoládou a máslem vytvoří cukrovinku, která vás zaujme neskutečnou vláčností a příjemnou chutí.

Co je potřeba

Z uvedeného množství vytvoříte přibližně 35 lahodných piškotových pralinek

  • 100 g piškotů
  • 80 g másla
  • 4 lžíce tmavého rumu
  • 50 g bílé čokolády
  • 40 g ořechů (nejlépe světlých či sloupnutých – lískové ořechy, mandle, kešu)

50 g bílé čokolády na obalení

1

V míse smíchejte mleté piškoty, mleté ořechy, povolené máslo, rozpuštěnou bílou čokoládu a rum. Vše důkladně propracujte do měkkého, vláčného a tvárného těsta. Pokud by těsto bylo lepivé či příliš mokré, přidejte piškoty či ořechy. V opačném případě, pokud by bylo drolivé, zvláčněte rumem a kouskem másla.

2

Z vychlazeného a alespoň hodinu odleželého těsta v dlaních tvarujte malé kuličky.

3

Kuličky obalujte v najemno nastrouhané čokoládě. V případě, že vám zbyly namleté piškoty či ořechy, můžete pralinky obalit i v nich.

Pralinky skladujte v chladu, kde poměrně dlouho vydrží. Jejich chuť ale nejvíce vynikne po několika minutách v pokojové teplotě, kdy krásně zvláční.

Piškotovou pralinku povýšíte na luxusní, pokud ji v bílé čokoládě pouze neobalíte, ale do čokolády namočíte. Pro tuto variantu bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, pralinku napíchněte a ponořte do čokolády. Poté ji položte na mřížku a nechejte okapat a ztuhnout.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.