Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na kořeněné pickles z červené řepy a ředkviček | recept

Jak na kořeněné pickles z červené řepy a ředkviček | recept

Tenké plátky sladké červené řepy se stejně tenkými plátky řízných ředkviček i ostrého česneku, které jsou vedle sebe do sklenice vyskládané a společně v kořeněném sladkokyselém nálevu proleželé, jsou fantastiky šťavnatou, i po krátkém kvašení stále křupavou, kořeněnou zeleninovou pochoutkou, dokonalou zejména k pečenému či grilovanému kuřecímu masu.

Co je potřeba

  • 600 g červené řepy
  • 150 g ředkviček
  • 4 stroužky česneku
  • 20 g soli
  • 200 ml červeného vinného octa
  • 200 ml vody
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
1

Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky či půl plátky v případě větší bulvy. Současně očistěte i ředkvičky s česnekem, které stejně jako červenou řepu nakrájejte na tenké plátky.

očištění a nakrájení červené řepy, ředkviček a česneku
2

Zeleninu pak společně v míse promíchejte se solí a nechejte přibližně hodinu odležet. Během té doby směs několikrát promíchejte a promačkejte, aby zelenina pustila šťávu. 

prosolení zeleniny
3

Prosolenou zeleninou poté naplňte čisté sklenice.

naplnění sklenic zeleninou
4

Nyní v rendlíku krátce povařte ocet s vodou, cukrem a kořením.

povaření surovin potřebných ke kořeněnému nálevu
5

Horkým nálevem následně zalijte zeleninu ve sklenici, nechejte v pokojové teplotě zchladnout a zavíčkujte.

Takto připravené pickles z červené řepy a ředkviček nechejte týden kvasit a poté skladujte v chladničce či studeném sklepě.

zalití zeleniny horkým nálevem

Tipy

  • Toto kořeněné pickles lze připravit i s bílým vinným octem, ale dokonce i s delikátním balzamikovým octem.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.