Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na lahodnou chuťovku s čabajkou do skla | recept

Jak na lahodnou chuťovku s čabajkou do skla | recept. Tato ostrá a drsná lahůdka z pikantní maďarské klobásy, cibule a česneku vás zaručeně dostane. Dochucená sladko slanou omáčkou, rajčatovou passatou a výrazným kořením je totiž naprosto excelentní delikatesou, která nejlépe chutná s křupavou topinkou.

Co je potřeba

  • 200 g čabajky
  • 1 velkou červenou cibuli
  • 3–4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 300 ml čerstvé jablečné šťávy
  • 4 lžíce rajčatové passaty (pyré)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce balzamikového octa
1

Na rozpáleném olivovém oleji dozlatova orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek.

2

K osmaženému základu do pánve přidejte na půlkolečka nakrájenou čabajku, tymián a rozmarýn. Krátce opečte tak, aby se klobása hezky osmahla a koření rozvonělo.

3

 Podlijte jablečnou šťávou (já přidala 100% čerstvě vylisovanou jablečnou od Hello) a současně přidejte rajčatovou passatu. Na středním ohni vařte, dokud se tekutina nezredukuje a omáčka nezhoustne. Potrvá to přibližně 15 minut

4

Směs ochuťte směsí sójové omáčky a balzamikového octa a 3–5 minut prohřejte.

5

Takto připravenou delikatesu rozdělte do skleniček, zavíčkujte a po vychladnutí skladujte v lednici, kde vydrží 14 dní určitě. Pro delší uskladnění pak doporučuji skleničky zavařit při 80 ° C, 15-20 minut.

Tuto čabajkovou bombu si můžete dopřát promíchanou s těstovinami nebo jako chuťovku k bruschettě, či ke klasické, české, dozlatova osmažené topince.

Ještě o něco říznější a výraznější chuti dosáhnete, pokud čabajku vyměníte za kořeněné Chorizo.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.