Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na neodolatelné čoko kousky z piškotů, ořechů a brusinek

Jak na neodolatelné čoko kousky z piškotů, ořechů a brusinek

Čokoládové kousky plné piškotů, ořechů a brusinek jsou dokonalým a chutným spojením. Piškoty, ořechy a brusinky nakrájené na drobné kousky v tmavé čokoládě jsou v podobě mozaiky atraktivní i na řezu. Každý čoko kousek  je tak opravdu neodolatelný.

Co je potřeba

K přípravě těchto neodolatelných čoko kousků si pro uvedené množství surovin připravte formu o velikosti 21×21 cm. 

  • 200 g čokolády na vaření
  • 130 g Omegy
  • 4 lžíce Salka
  • 70 g sušených brusinek
  • 70 g nahrubo nasekaných ořechů
  • 70 g nahrubo nadrcených piškotů
  • 50 ml rumu k naložení brusinek
  •  80 g bílé čokolády na ozdobení
1

Pro neodolatelnou chuť těchto čoko kousků je zapotřebí naložení brusinek, a to do voňavého rumu, kterým brusinky nasáknou a podstatně tak zvýrazní neodolatelnou chuť výsledného čoko kousku. Brusinky nejdříve nakrájejte na menší kousky a nejlépe několik hodin předem je do rumu naložte.

naložení brusinek do rumu
2

Po včasném naložení brusinek začněte pomalu rozpouštět ve vodní lázni tmavou čokoládu s Omegou a Salkem. Čokoládu v průběhu promíchejte, aby se všechny složky dokonale spojily v neodolatelně vláčnou směs. 

rozpouštění čokolády
3

Zatímco se čokoláda rozpouští, v míse smíchejte na hrubé kousky nadrcené piškoty, stejně nahrubo nasekané ořechy a současně přidejte i kousky naložených brusinek, které předem ale z rumu slijte.

příprava sypké směsi z piškotů, ořechů a brusinek
4

Do sypké směsi pak vlijte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte.

promíchání sypké směsi s rozpuštěnou čokoládou
5

Tmavou čokoládovou hmotu plnou kousků piškotů, ořechů a brusinek rozprostřete do formy vyložené potravinářskou folií a stěrkou uhlaďte.

urovnání čokoládové směsi do formy
6

Tím je postaráno o neodolatelnou chuť. Pro neodolatelný vzhled nyní ve vodní lázni či mikrovlnné troubě rozpusťte nalámanou bílou čokoládu. Tou pak povrch ozdobte, respektive lehce pocákejte.

Takto ozdobené nechejte v pokojové teplotě zchladnout a následně v lednici zatuhnout.

 

rozpuštění bílé čokolády
ozdobení čokoládového plátu rozpuštěnou bílou čokoládou
7

Po náležitém vychlazení na závěr přípravy čokoládový plát plný piškotů, ořechů a brusinek nakrájejte ostrým nožem na jednotlivé, neodolatelně chutné a vzhledné čoko kousky.

nakrájení čokoládového plátu na jednotlivé čoko kousky

Tipy

  • Máslové sušenky nadrcené na větší kousky zapůsobí v čoko kousku také neodolatelně vzhledně, a navíc v kombinaci s určitým množstvím mléčné čokolády i neodolatelně chutně.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články