Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na nepečené čokoládové košíčky s kokosem a marcipánem | recept

Jak na nepečené čokoládové košíčky s kokosem a marcipánem | recept. Hořká čokoláda zpestřená kokosem je v kombinaci se sladkým marcipánem neodolatelná. Zvláště pak servírovaná v luxusně vypadajícím košíčku.

Co je potřeba

Z uvedeného množství připravíte cca 20 čokoládových košíčků (papírové košíčky o průměru 4,5 cm)

  • 200 g čokolády na vaření
  • 30 g 100 % tuku na pečení (Omega)
  • 1 opravdu plná lžíce tmavého kakaa
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2-3 lžíce kokosu

Na ozdobení:

  • 2-3 lžíce kokosu
  • 60 g marcipánu k vytvoření 20 kuliček

 

1

Nejdříve vytvořte z marcipánu malé kuličky a nechejte je na vzduchu oschnout, respektive vyschnout.

2

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu spolu s tukem na pečení. Ten čokoládu, jak naředí, tak dodá lesk.

3

Za stálého míchání pak k rozpuštěné čokoládě přidejte kakao a cukr.

4

Nakonec vmíchejte na zahuštění kokos. Nejprve přidejte dvě lžíce a pokud byste ocenili hustější a více kokosovou variantu, přidejte i třetí lžíci.

5

Horkou ochucenou čokoládou plňte připravené papírové košíčky. Košíčky plňte až téměř po okraj. Jen počítejte s následnou kuličkou marcipánu, která hladinu čokolády mírně zvedne.

6

Košíčky s čokoládou posypejte kokosem a nechejte 5-10 minut zchladnout a jemně zatuhnout. Stačí tak, aby čokoláda vyloženě netekla a kulička marcipánu se zcela nepropadla.

7

Následně košíčky ozdobte připravenou marcipánovou kuličkou a nechejte  ztuhnout.

Čokoládové košíčky s marcipánem skladujte v chladu. Ihned po vytažení z lednice je čokoláda až příliš tuhá, je proto lepší košíčky vyndat několik minut před servírováním.

Marcipánové kuličky můžete, pro dokonalé vyladění, obalit ještě v kokosové moučce.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články