Co je potřeba

  • 300 g mletého krůtího masa
  • 200 g eidamu
  • 2 hrsti ovesných vloček
  • 1 hrst kukuřičné strouhanky 
  • 2 vejce
  • trochu mléka
  • 2 lžičky koření na gyros nebo grilovacího koření
  • trochu oleje
  • 8 brambor
1

V prvním kroku přendáme mleté krůtí maso do větší mísy. Rozklepneme k němu obě vejce, přisypeme ovesné vločky a kukuřičnou strouhanku. Eidam nastrouháme na jemno. Směs ochutíme kořením a podle potřeby přilijeme trochu mléka. Postupně zpracujeme na jednolitou hmotu. Podle potřeby můžeme přidat mléko nebo naopak ovesné vločky. 

2

Necháme krátce proležet, aby se masová směs dostatečně propojila s kořením. U mletého masa se s dochucováním nesmí šetřit. Mezitím si rozpálíme troubu na 200 °C a přichystáme přílohu. Klasická kombinace s karbanátky je bramborová kaše, ale my jsme zvolili brambory pečené, záleží na vašich preferencích. Umyté brambory i se slupkou nakrájíme na klínky. Plech potáhneme pečicím papírem a brambory na něj nasypeme, zakápneme trochou oleje, promícháme a dáme péct. Podle velikosti brambor je pečeme asi 40 minut

3

Z masové směsi pak vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky, které z obou stran přitiskneme do kukuřičné strouhanky. Pokládáme je opět na plech vyložený pečicím papírem. Z obou stran je trochu potřeme olejem a vložíme do trouby. 

Po deseti minutách pečení karbanátky obrátíme na druhou stranu. Měly by mít zespoda zlatavou barvu. Dopečeme je dalších deset minut.

4

Hotové karbanátky můžeme podávat ihned třeba právě s pečenými brambory. Dobré jsou i nastudeno jako občerstvení na večírku, v tom případě je připravte menší. Karbanátky lze celkem snadno i mrazit. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno