Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na rolované lilkové jednohubky s náplní | recept

Jak na rolované lilkové jednohubky s náplní | recept. Jednohubky bez pečiva! Sen těch, kteří se s pečivem zrovna nepřátelí. A upřímně, po ochutnání sen všech. Něco tak dobrého, zajímavého a netradičního, pečivo jednoduše nepotřebuje. Nápadité jednohubky, jejichž základem je pečený lilek, si vystačí samy o sobě. Tedy jen s podporou krémové náplně s výraznými sušenými rajčaty a jarní cibulkou. A vlastně ještě s něčím – párátkem k podávání.

Co je potřeba

Uvedené množství vystačí přibližně na 15–20 jednohubek

  • 3 lilky
  • 150 g žervé (lučina, pomazánkové máslo, jakýkoliv krémový sýr)
  • 5–7 kusů rajčat naložených v oleji
  • 2 jarní cibulky (lze i hrst nasekané pažitky)
  • olivový olej na potření lilků
  • sůl, pepř dle chuti
1

Lilky nakrájejte na přibližně centimetrové plátky, položte je na plech vyložený pečicím papírem, pomašlujte z obou stran olivovým olejem a pečte v troubě při 220 °C dozlatova, cca 40 minut. Lilky můžete dle chuti před pečením posypat čerstvě namletým pepřem.

2

Po upečení nechejte lilky vychladnout.

3

V mezidobí si připravte krémovou náplň. V misce spolu promíchejte žervé, nadrobno nakrájená sušená rajčata a rovněž nadrobno nakrájenou jarní cibulku či pažitku. Dle chuti osolte, opepřete.

4

Na okraj vychladlého plátku lilku naneste lžičku náplně a zarolujte.

5

Poté spíchněte párátkem, aby i při servírování roličky držely pohromadě.

6

Netypické rolované jednohubky podávejte vychlazené, například posypané zbylou jarní cibulkou. Ovšem velice mile překvapena a řekla bych chuťově ještě více potěšena jsem byla v případě jejich jemného ohřátí v mikrovlnné troubě. Chutě se daleko více propojí a ač jsem k této formě podávání byla značně skeptická, a to vzhledem k představě ohřáté krémové náplně, po ochutnání jsem naprosto změnila názor a jinak si je už v podstatě nedovedu představit.  

 

 

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.