Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na sladké banánové lasagne s tvarohovým krémem

Jak na sladké banánové lasagne s tvarohovým krémem

Těstovinové plátky lasagní tentokrát nasladko upravené, respektive s banánem a tvarohovým krémem zapečené, si můžete jednoduše a během chvilky připravit právě s tímto receptem. Sladký banán na kolečka nakrájený a v náplni mezi plátky lasagní doplněný jemným tvarohovým krémem opravdu jednoduše a během chvilky přemění těstovinové lasagne v nápaditý, sladce laděný pokrm.

Co je potřeba

  • 4 plátky lasagní
  • 2–3 sladké zralé banány
  • meruňková marmeláda na potření jednotlivých plátků lasagní

Na tvarohový krém:

  • 1 a ½ vaničky tučného tvarohu (375 g)
  • 2 vajíčka
  • 150 ml smetany ke šlehání

dle zralosti, respektive sladkosti banánů lze do tvarohového krému přidat ještě cukr či med

1

Jednoduše a během chvilky připravené, sladce laděné banánové lasagne začněte jednoduchým a opravdu chvilkovým vymícháním tvarohu, vajíček a smetany.

Do tvarohového krému můžete dle vaší chuti, ale i zralosti, respektive sladkosti banánů přimíchat cukr či med.

jednoduchá příprava tvarohového krému
2

Malé množství vymíchaného tvarohového krému pak nalijte na dno vymaštěné zapékací mísy či chlebíčkové formy a položte na něj těstovinový plátek lasagne, který jste předem z jedné strany pomazali meruňkovou marmeládou. Plátek lasagne na tvarohový krém položte nenamazanou, tedy suchou stranou.

plnění zapékací mísy
3

Na meruňkovou marmeládu nanesenou na plátku lasagne pak urovnejte část na kolečka nakrájených zralých banánů a přelijte je částí tvarohového krému.

rozmístění sladkých banánů do zapékací mísy
postupné vrstvení těstovinových plátků, banánů a tvarohového krému
4

Střídavý postup vrstvení opakujte do vyčerpání lasagní, banánů i tvarohového krému, přičemž poslední vrstvou těchto sladce laděných banánových lasagní tvoří plátek lasagne potřený meruňkovou marmeládou a přelitý zbytkem tvarohového krému.

Takto naplněnou zapékací misku či chlebíčkovou formu vložte do předehřáté trouby na 190 °C (horkovzdušná trouba 170 °C), ve které sladce laděné banánové lasagne pečte 40–50 minut do zezlátnutí vrchní vrstvy tvarohového krému.

naplnění zapékací mísy poslední vrstvou tvarohového krému

Tipy

  • Výtečný a rovněž tak nápaditý, sladce laděný pokrm získáte, pokud plátky těstovinových lasagní obměníte za opečené palačinky.
  • Jak těstovinové, tak palačinkové variantě tohoto sladkého pokrmu z banánů a tvarohového krému pak na talíři lahodí zakapání medem či javorovým sirupem.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.