Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč. Stará dobrá a stále oblíbená čokoládová tyčinka s plně kávovou chutí jako součást nadýchaného a vláčného koláče, jehož intenzita je podpořena i samotnou kávou, je opravdu skvostným moučníkem, ke kterému snad už ani kávu vařit nemusíte.

Co je potřeba

  • 250 g hladké mouky
  • 300 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • 4 lžíce silné uvařené kávy + 2–3 lžíce na závěrečné pokapání
  • 1 máslo
  • 6 čokoládových tyčinek Kofila
1

Ve vodní lázni pomalu rozpouštějte máslo s nalámanými čokoládovými tyčinkami. Po dokonalém propojení nechejte chladnout.

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
2

Žloutky oddělte od bílků a ke žloutkům do mísy přisypejte krupicový cukr. Společně vyšlehejte do nadýchané pěny, přičemž si můžete vypomoci i elektrickými metlami.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
3

Do žloutkové pěny po částech zapracujte mouku, kypřící prášek a uvařenou kávu.

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
4

K rozpracovanému, částečně promíchanému těstu přidejte vyšlehaný sníh z bílků a zlehka promíchejte.

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
5

Na závěr těsto obohaťte zchladlou čokoládovo-máslovou směsí a vše vymíchejte do litého, vláčného těsta.

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
6

Těstem vyplňte vymazaný či pečicím papírem vyložený plech s vyššími okraji a pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C) 30–35 minut.

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
7

Okamžitě po vytažení z trouby ještě horký koláč pokapejte kávou a nechejte vychladnout.

Kávu můžete příjemně ochutit a provonět i trochou rumu.

Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč

Tipy

  • Oceníte-li i přes poměrně výraznou kávovou chuť ještě o něco intenzivnější, přisypejte do těsta také 1–2 lžičky instantní kávy.
  • Moučník můžete dle své chuti ozdobit i jakoukoliv čokoládovou polevou, nejlépe však hořkou.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.