Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na tatarák z avokáda | recept nejen pro vegetariány

Jak na tatarák z avokáda | recept nejen pro vegetariány. Jemná, máslová chuť avokáda je ideálním základem pro výrazné suroviny, které tento tatarák obsahuje. Dokonale vyváží jak výraznou chuť sušených rajčat a kaparů, tak pálivé feferonky, česneku a řízné cibule. Dohromady s hořčicí pak vytvoří opravdu lahodnou verzi bezmasého tataráku.

Co je potřeba

  • 1 zralé avokádo
  • 1-2 lžičky limetkové šťávy na zakapání avokáda
  • 1 malá červená cibule
  • ½ pálivé feferonky
  • 3 sušená rajčata
  • 1 lžička kaparů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř dle chuti
1

Avokádo podélně rozkrojte, půlky od sebe oddělte, pecku vyjměte a dužinu nakrájejte na opravdu malé kostičky. V misce pak okamžitě zakapejte limetkovou šťávou, aby avokádo neztratilo svou svěží barvu.

2

K avokádu přidejte nadrobno nakrájenou feferonku, sušená rajčata, cibuli, kapary a prolisovaný stroužek česneku. Zlehka vše promíchejte.

3

Závěrečně dochuťte hořčicí, pepřem a solí. Avokádový tatarák podávejte vychlazený s nasucho opečenou bagetkou či toastem a jemně zakapejte olivovým olejem.  Pokud máte doma formičky na dortová semifreda, rozhodně jich k servírování využijte.

Tatarák je báječný i s najemno nasekanou jarní cibulkou přidanou místo červené cibule.

Pro ostřejší verzi nahraďte feferonku čili papričkou.

Opravdu zralé avokádo je měkké a promícháním s ostatními ingrediencemi bohužel nebude ve vašich silách zachovat žádoucí kostičky. Tatarák pak bude mít podobu spíše pomazánky, což na chuti nic nemění.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články