Jak naložit cibulku do sladkokyselého nálevu | recept
Cibulka ve sladkokyselém nálevu | recept. Nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu je oblíbenou přílohou k jídlu, chuťovkou nebo surovinou k výrobě dalších pochoutek. Nakládat se dá téměř vše. Osvědčenou zeleninou k nakládání je malá cibulka perlovka nebo ostřejší šalotka. Následující recept je roky prověřený a osvědčený. Cibulka je křupavá a chuťově vyvážená. Zkuste ji.
Co je potřeba
- drobná cibulka
Nálev:
- 0,7 l vody
- 0,3 l 8% octa
- 60 g cukru
- 20 g soli
Koření do sklenic:
- bobkový list
- 1/3 kávové lžičky hořčičného semínka
- 3 kuličky pepře
- 1 kulička nového koření
Cibulky zavařujeme nejlépe ve sklenicích o obsahu 0,375 l, aby se daly spotřebovat najednou. Sklenice jsou nejpohodlnější se šroubovacím uzávěrem. Do každé sklenice odměříme koření. Cibulky ve sklenici nemusíme zavařovat samotné, mohou se dozdobit feferonkami nebo jinou barevně kontrastní zeleninou. Cibulky se zavařují při teplotě 80 °C 30 minut.
Diskuze k článku