Přejít k hlavnímu obsahu

Jak namíchat směs na perníkové cappuccino | recept na domácí cappuccinovou směs

Jak namíchat směs na perníkové cappuccino | recept na domácí cappuccinovou směs. Přemýšlíte čím obdarovat kamarádku nebo kolegy v zaměstnání? Nabízím tip na „jedlý“ dárek. Různé doma vyráběné směsi na pečení, namíchané koření a jiné nápady jsou v posledních letech stále oblíbenější, a proto vám předkládám recept na cappuccino s vůní a chutí Vánoc. Směs obsahuje perníkové koření a perník k Vánocům tak nějak patří. 

Co je potřeba

  • 350 g hnědého cukru
  • 1 polévková lžíce perníkového koření
  • 70 g kakaa
  • 90 g instantní kávy
  • 200 g sušeného plnotučného mléka
  • 100 g smetany do kávy
  • 1 lžička mleté skořice
1

Hnědý cukr rozmixujte na prášek. Pokud chcete obdarovat někoho, kdo cukr musí vyřadit ze stravy, nahraďte ho xylitolem. Je k dostání v lékárnách a prodejnách se zdravou výživou. Jedná se o březový cukr, který má stejnou sladivost a dávkování jako běžný cukr a navíc nemá žádnou pachuť. Jedinou nevýhodou jsou projímavé účinky při nadměrné konzumaci.

2

Instantní kávu, perníkové koření a skořici také rozmixujte na prášek. Instantní kávu zvolte podle vaší oblíbené značky. Perníkové koření koupíte v sáčku již namíchané.

3

Sušené mléko je doporučováno plnotučné, aby se nápoj mohl zalévat i horkou vodou a měl dostatečně plnou chuť. Smetana stačí nejběžnější prodávaná značka.

4

Všechny připravené ingredience dobře promíchejte, aby se stejnoměrně rozptýlily. Nic nezkazíte, když vše dohromady promícháte v mixéru. Naplňte do sklenic s víčkem, opatřete etiketou a štítkem se složením.

Nápoj připravíte zalitím několika lžiček směsi horkou vodou nebo mlékem, s mlékem je cappuccino jemnější. Dávkování vyzkoušejte, každému vyhovuje jiné, doporučují 3 lžičky na 200 ml mléka. 

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak se vaří káva v džezvě
Jak se vaří káva v džezvě | rady a tipy. Ráno nasypeme poslepu do šálku trochu mleté kávy, zalijeme ji vroucí vodou z rychlovarné konvice a je hotovo.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.