Co je potřeba

  • toustový chléb, chléb, bageta
  • tvrdý sýr (eidam, parmazán apod.)
  • olivový olej
  • pepř
1

Plech vyložíme pečicím papírem. Než budeme pokračovat je dobré si předehřát troubu na teplotu 160 º C.

2

Na přípravu krutonů potřebujeme toustový chléb, bagetu, chléb nebo jiné pečivo.

Pečivo nakrájíme tradičně na kostičky nebo malé kousky, jaké se nám povedou :-). Nakrájené kostičky dáme na připravený plech s pečicím papírem.

Následně opepříme, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme olivovým olejem. Všechny ingredience důkladně promícháme.

3

Takto připravené krutony dáme do trouby. Krutony zapékáme dozlatova. Pečeme přibližně 5 minut v předehřáté troubě při teplotě 160 ºC.

4

Použití krutonů:

  • do polévek,
  • do salátů a podobně.
Tipy

Abychom získali zdravější variantu krutonů, můžeme použít celozrnné pečivo. Doporučuji tuto variantu preferovat.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno