Přejít k hlavnímu obsahu

Jak pohotově připravit Kunovjankovou pomazánku se salámem

Pohotová Kunovjanková pomazánka se salámem

Pohotová, na suroviny nenáročná, ale přitom tak neotřelá. Právě taková je rychle připravená, šťavnatá a jemná Kunovjanková pomazánka, která je v základu podpořená pouze měkkým jemným salámem.

Co je potřeba

  • 1 sklenice Kunovjanky (sterilovaná zeleninová směs v kořeněném nálevu – směs cibule, papriky, celeru a mrkve)
  • 200 g jemného salámu v celku (nejlépe velice chutný Layner)
  • 100 g majonézy
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl a pepř k dochucení
1

Na šťavnatosti této pohotově připravené pomazánky má významný podíl její hlavní surovina, tedy sterilovaná zelenina Kunovjanka. Dostatečně šťavnaté jsou samotné kousky zeleniny v ní obsažené, proto veškerý zbylý nálev přeceďte přes sítko. Poté ji rozmixujte na co nejjemnější kousky, nejlépe až do hladké pastovité konzistence.

zahájení pohotové přípravy rozmixováním scezené Kunovjanky
2

V míse pak rozmixovanou Kunovjanku smíchejte s najemno nastrouhaným jemným salámem.

promíchání rozmixované Kunovjanky s jemným salámem
3

V celé pohotové přípravě nyní už jen zbývá Kunovjankovou pomazánku dochutit solí, pepřem a propojit hořčicí i jemnou majonézou.

Stejně pohotově jako jste pomazánku připravili, ji můžete i rovnou pohotově servírovat s čerstvým pečivem, kdy nejlépe chutná s klasickým rohlíkem.

pohotové dokončení pomazánky

Tipy

  • Kromě toho, že tuto pohotově připravenou a úžasně šťavnatou pomazánku z Kunovjanky můžete dle chuti ještě zostřit, tedy přidat například chilli vločky či pár kapek tabasca, můžete ji současně připravit i z Moravanky, což je také sterilovaná zelenina ve stylu Kunovjanky, ale mnohem pikantnější, jelikož její součástí je i kulatá feferonka.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.