Přejít k hlavnímu obsahu

Jak přichystat obložené bagetky s pršutem a mozzarellou | recept

Jak přichystat obložené bagetky s pršutem a mozzarellou | recept

Obložené bagetky s pršutem a mozzarellou | recept. Ať už chystáme studenou večeři nebo občerstvení na oslavu, určitě se hodí načerpat inspiraci na zajímavé kombinace. Podle následujícího receptu si přichystáme bagetky plněné pršutem, mozzarellou a olivami, chybět nesmí ani zelenina, v tomto případě se hodí zelená paprika, lahůdková cibulka a samozřejmě salát (v zimním období je nejlepší ledový, je křupavý a jeho svěží chuť evokuje teplejší období roku). Příprava zabere jen několik minut, tudíž se do ní můžete klidně pustit, až když návštěva dorazí. Během chvíle máte na stole neotřelé pohoštění, za něž sklidíte zasloužený obdiv.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 2 větší vícezrnné bagety
  • 100 g pršutu
  • 1 balení mozzarelly
  • žervé nebo pomazánkové máslo na pomazání
  • hlávkový nebo ledový salát
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 1 menší zelenou papriku
  • olivy podle chuti
1

Jako první si přichystáme bagety. Pokud je chystáme jako večeři nebo svačinu pouze je podélně rozřízneme. Pokud však chystáme občerstvení pro přátele nebo rodinu, nejprve si nakrájíme bagety na špalíky asi 5 centimetrů dlouhé. Ty poté podélně rozřízneme. Připravené bagety namažeme na řezné straně tenkou vrstvou žervé nebo pomazánkového másla. Na něj pak položíme plátek sušené šunky.

2

Následně mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme trochu okapat a překrojíme ji napůl a dále ji nakrájíme na plátky. Plátky mozzarelly poklademe bagety. Jarní cibulku očistíme a nasekáme na kolečka. Papriku zbavíme semínek a vytvoříme z ní proužky. Dále opereme salát a osušíme ho v odstředivce. Olivy necháme okapat a nakrájíme je na také na kolečka. Můžeme použít černé nebo zelené, podle vlastních preferencí.

3

Následně posypeme mozzarellu jarní cibulkou, přidáme papriku a olivy, nakonec položíme salát a přiklopíme druhou stranou bagety. Nakonec vše spojíme párátky, aby nám bagetky držely pohromadě a můžeme podávat.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.