Jak připravit bešamelovou omáčku – bešamel | recept
04. Září 2019
Bešamelová omáčka | recept. Bešamelová omáčka se používá k zapékání masitých, zeleninových nebo rybích pokrmů. Můžeme ji také ochutit a podávat samostatně s přílohou. K ochucení bešamelu se hodí houby, zelené natě, křen, šunka, sýr, citronová kůra i šťáva. Bešamel ochucený nastrouhaným tvrdým sýrem je vynikající k zapékání. Připravit si základní bešamelovou omáčku je snadné, poradíme vám, jak na to.
Co je potřeba
- 40 g másla
- 30 g hladké mouky
- ½ l mléka
- sůl
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept
Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept. Recept na netradiční úpravu bílé vinné klobásy pochází z polské kuchy…
Jak na zapečenou smetanově-máslovou růžičkovou kapustu | recept i pro vegetariány
Jak na zapečenou smetanově-máslovou růžičkovou kapustu | recept i pro vegetariány. Chuťově výrazné kapustičky jsou ve spojení s lahodnou smetanou…
Jak připravit pečenou zeleninu s rajčatovou omáčkou a sýrem | sezónní recept
Jak připravit pečenou zeleninu s rajčatovou omáčkou a sýrem | sezónní recept. Ano, tak tato dobrota se dá opravdu nazvat pekáčem plným zeleniny. A ne…
Jak připravit brokolicový nákyp | recept
Brokolicový nákyp | recept. Brokolice je zelenina, kterou jsem dlouhou dobu neměla zrovna v oblibě. Jednou za čas jsem sice uvařila krémovou polévku,…
Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept
Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept. Vepřové maso s cibulí je další recept na jídlo z jednoho hrnce. Minimum surovin, práce i nádo…
Diskuze k článku