Co je potřeba

  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • ½ l mléka
  • sůl
1

Necháme rozpustit máslo a ihned přisypeme hladkou mouku, ještě před tím, než máslo začne hnědnout. Mouka začne pěnit, zbělá a bude příjemně vonět.

2

Po částech přiléváme studené mléko a šleháme metličkou. Nesmějí se utvořit hrudky. Osolíme a za občasného šlehání provaříme na mírném plameni 20 minut. Vznikne hustý krém, který necháme vychladnout.

3

Do vychladlého bešamelu pro zjemnění můžeme přidat žloutek. Omáčku se žloutkem už nevaříme, žloutek by se srazil.

4

Do tohoto základního předpisu můžeme nastrouhat sýr a použít směs na zapékání mletých mas, těstovin nebo zeleniny. Omáčku můžeme rozředit vývarem, ochutit a podávat samostatně s přílohou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)