Jak připravit bezmasý guláš s houbami a zeleninou | recept
15. Říjen 2019
Bezmasý guláš s houbami a zeleninou | recept. Guláš se nejčastěji vaří z hovězího, případně vepřového masa. Pokud však chcete svůj jídelníček odlehčit, můžete si jej připravit v bezmasé variantě s houbami a zeleninou. Výhodou je také rychlejší příprava, jelikož houby a zelenina změknou velmi rychle. V případě, že neseženete lesní houby, použijte klidně kupované žampiony či hlívu ústřičnou.
Co je potřeba
- 2 lžíce rostlinného oleje či přepuštěného másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1 velká paprika (bílá, zelená, ale klidně i červená)
- 2 středně velká rajčata
- kousek cukety
- 300 g očištěných pokrájených hub
- voda na podlití
- sůl, pepř, mletá sladká a pálivá paprika
- čerstvé či sušené bylinky (např. majoránka, rozmarýn, tymián či bazalka)
- jíška ze 2 lžic špaldové mouky
- Pro přípravu bezmasého guláše je možné použít také brambory, dýni, lilek, petržel nebo řapíkatý celer.
- Jestliže chcete dosáhnout pikantnější chuti, přidejte čerstvou či sušenou chilli papričku, případně chilli koření.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit grilovaný bramborový salát s cizrnou | recept
Jak připravit grilovaný bramborový salát s cizrnou | recept. Neobvyklý salát z brambor, brokolice, cizrny a koření je atraktivní vzhledem, výborn…
Jak zapéct špenát s vejci pod bešamelovou peřinkou | recept
Jak zapéct špenát s vejci pod bešamelovou peřinkou | recept. Uvařená vajíčka rozdrobená na šťavnatém, česnekem provoněném špenátovém lůžku a následně…
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept. Neuvěřitelně elegantní spojení slaných a sladkých chutí vietnamské kuchyně, s nímž z …
Jak připravit cuketové „bramboráky“ plněné hermelínem | recept
Cuketové „bramboráky“ plněné hermelínem | recept. Sezóna cuket je právě v plném proudu a možná již nevíte, co dobrého si z cukety připravit.…
Jak na zapečenou smetanově-máslovou růžičkovou kapustu | recept i pro vegetariány
Jak na zapečenou smetanově-máslovou růžičkovou kapustu | recept i pro vegetariány. Chuťově výrazné kapustičky jsou ve spojení s lahodnou smetanou…
Diskuze k článku