Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit čínské vepřové maso s brokolicí | recept

19. Říjen 2019

Čínské vepřové maso s brokolicí | recept. Smažené vepřové maso s brokolicí patří mezi velmi rychlé pokrmy čínské (především sečuánské) kuchyně. Uvaříte jej během 20 minut i s přílohou a navíc je opravdu chutný. Dá se připravit i s masem hovězím, kuřecím či s krevetami. Recept najdete v následujících krocích.

Co je potřeba

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 300 g brokolice
  • 500 g vepřového masa vhodného pro přípravu minutek (např. vepřová panenka, kýta či kotleta)
  • 1 cibule (nebo jarní cibulky)
  • sůl, pepř, čerstvý klasický či vietnamský koriandr

Na omáčku budeme potřebovat:

  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 1 lžíci rýžového či vinného octa
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • 1 chilli papričku
  • 2 lžičky škrobu rozmíchané v 1/2 hrnku vody
1

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku či hluboké pánvi rozpálíme rostlinný olej a vepřové maso na něm ze všech stran osmažíme dozlatova.

2

Následně maso z pánve vyjmeme, přisypeme na malé růžičky pokrájenou brokolici a nahrubo nakrájenou cibuli. Za stálého míchání zeleninu smažíme asi 3 minuty.

3

Poté vše zalijeme omáčkou, kterou jsme připravili smícháním prolisovaného česneku, nakrájené chilli papričky, sojové omáčky, octa, cukru a škrobu rozmíchaného ve vodě.

4

Nakonec do pánve vrátíme osmažené vepřové maso a krátce jej prohřejeme. Omáčku podle chuti případně osolíme, opepříme a dochutíme pokrájeným čerstvým koriandremČínské vepřové maso s brokolicí podáváme s rýží či nudlemi.

  • Brokolici je možné doplnit také houbami nebo kešu oříšky.
  • Do omáčky můžete přidat strouhaný čerstvý zázvor.
  • Pro přípravu tohoto pokrmu se dá použít i vepřový bůček, případně zbylé pečené či grilované maso.
Autor: Jana F. | Zobrazit autorská práva

Fotografie: Jana F.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články