Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit čokoládový likér z pudinku

Jak připravit čokoládový likér z pudinku | recept na domácí čokoládový likér. Likéry čokoládové, kokosové, karamelové ba samotný vaječný likér, jsou doménou převážně období Vánoc. Proč si ale dobrý likér, například tento čokoládový s pudinkovým základem, nedopřát i v průběhu roku? Možná právě v těchto chvílích více oceníte sladké pokušení vyladěné kapkou alkoholu, než právě v období Vánoc, kdy je těchto věcí všude kolem vás až nad hlavu.

Co je potřeba

  • 1 l mléka
  • 1 plechovka slazeného zahuštěného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 0,5 l rumu
  • 1 balíček čokoládového pudinku
  • 100 g tmavého kakaa
  • 1 vanilkový cukr
1

Čokoládový puding a kakaový prášek rozmíchejte dohladka metličkou ve 300 ml mléka.

2

Zbývající mléko s vanilkovým cukrem na mírném plameni ohřejte, cukr nechejte rozpustit.

3

Poté přidejte mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem a kakaem.

4

Vařte na mírném plameni za stálého míchání do jemného zhoustnutí. Konzistence by měla odpovídat řidšímu pudinku. Pak přimíchejte Salko a pár minut ohřívejte.

5

Na závěr přilijte rum.

6

Vychladlý likér nalijte do lahví a skladujte na chladném místě. Podávejte buď jen tak hezky vychlazený nebo doplněný ledem.

Pokud chcete likér opravdu vyšperkovat a povýšit, přidejte do něj bílý rum.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.