Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit čokoládový topping | recept na domácí dezertní polevu

Jak připravit čokoládový topping | recept na domácí dezertní polevu. Tato úžasná vymoženost, v podobě tekuté čokoládové polevy, dokáže pozvednout jakýkoliv dezert, palačinky, lívance či zmrzlinový pohár na mistrovské dílo. A to nejen vzhledem, ale i chutí. Domácí čokoládový topping je na rozdíl od kupovaného a přeslazeného, plného různých aromat, opravdu čokoládový se silnou čokoládovou chutí. Je tak dobrý, že máte tendenci si jím polít vše, co vám přijde pod ruku.

Co je potřeba

  • 165 g krupicového cukru
  • 75 g tmavého kakaa
  • 50 g kvalitní hořké čokolády s vyšším procentem obsahu kakaa
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • 300 ml vody + 6 lžiček navíc na rozmíchání kukuřičného škrobu
1

Do rendlíku nalijte vodu, přisypte cukr a kakao. Na mírném plameni zahřívejte a míchejte dohladka, aby v základu nebyly žádné kakaové hrudky.

2

Přidejte nalámanou čokoládu, nechejte rozpustit a za stálého míchání přiveďte k varu.

3

Do horké, vařící směsi přidejte kukuřičný škrob, který jste si důkladně rozmíchali v patřičném množství vody, a osolte špetkou soli. Sůl nevynechávejte, zvýrazní čokoládovou chuť.  Vše dohromady povařte na středním plameni , přibližně 2- 3 minuty za stálého míchání. Pokud bude topping výrazně husté konzistence, zřeďte ho dle svého uvážení odpovídajícím množstvím vody. Poté nechejte vychladnout.

4

Topping skladujte v chladničce, má dlouhou trvanlivost. Upřímně si myslím, že rozhodně delší, než vám vůbec vydrží. Až totiž zjistíte, jak dobře s ním chutná zmrzlina, vafle, palačinky, lívance, jakýkoliv dezert či jen ovoce se šlehačkou, bude topping  mizet před očima.

Pro sladší verzi můžete přidat místo hořké čokolády její mléčnou variantu. 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.