Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit dezert z jablek, hrušek a arašídového másla | recept

Jak připravit dezert z jablek, hrušek a arašídového másla | recept. Neotřelé spojení lehce nakyslých jablek, sladkých hrušek, medu a delikátního arašídového másla dá vzniknout opravdu famóznímu krému, jehož jemnost, lehkost a šťavnatost je ohromující.

Co je potřeba

  • 2 velká jablka
  • 2 velké uzrálé hrušky (máslovky)
  • 3-4 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce medu
  • 8 hřebíčků (lze přidat i 2 celé skořice)
1

Ovoce oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na menší kousky. Ty spolu s hřebíčkem vložte do hrnce, podlijte vodou tak, aby byly ponořené a vařte přibližně 10 minut do změknutí.

2

Po uvaření tekutinu slijte, odstraňte koření, a ještě horké rozmixujte s arašídovým máslem tyčovým mixérem do jemného nadýchané krému, který má řidší konzistenci.

3

Na závěr krém oslaďte medem, promíchejte a rozdělte do misek či skleniček určených k servírování. Takto připravené dejte do lednice, kde arašídové máslo v krému zatuhne, ale díky šťavnatému ovoci ne zcela. Krém zůstane krásně vláčný, tak akorát na lžičku.

Před podáváním pak vychlazený dezert ozdobte oříšky, arašídy, kakaem či skořicí a dle chuti ještě doslaďte.

V případě, že si krém chcete dopřát i za několik dní, po závěrečném oslazení jej rozdělte do uzavíratelných čistých skleniček, zavíčkujte a uložte do lednice.

  • Místo medu můžete do krému přidat i jakýkoliv oblíbený sirup. Vřele doporučuji javorový, který báječně ladí s chutí arašídového másla.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.