Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit domácí bylinkové máslo | recept

Proč je dobré si udělat domácí bylinkové máslo?

Neobsahuje žádné chemické přísady jako kupovaný margarín a proto je o mnoho zdravější.

Navíc se dobře roztírá a výborně chutná.

Co je potřeba

  • 250 g másla
  • 10 lžic olivového oleje
  • rozmarýn (nebo petržel, pažitka apod.)
  • sůl
1

Kravské máslo vyndáme z lednice a necháme ho úplně změknout.

2

Do změklého másla přidáme 10 lžic olivového oleje a promícháme.

3

Nasekáme rozmarýn (nebo jiné bylinky podle vaší chuti například petržel nebo pažitku), přidáme ho do směsi másla a olivového oleje a dobře promícháme.

Dáme do uzavíratelné nádoby a uložíme do lednice.

 

Diskuze k článku

Další zajímavé články