Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit domácí müsli s goji | recept

Domácí müsli s goji | recept. Goji (plod kustovnice čínské) je superpotravina. Má nutričně vyvážené složení. Obsahuje řadu vitamínů, minerálních látek, antioxidantů, esenciální aminokyseliny, vlákninu a další prospěšné látky. Má mírně nakyslou chuť – něco mezi brusinkami a rozinkami. Goji můžeme přidávat například do müsli, do kaší, do jogurtu, salátů, smoothies a podobně. Připravte si domácí müsli s goji, protože goji prospívá zdraví.

Co je potřeba

500 g ovesných vloček

100 g sušených plodů goji

50 g dalšího sušeného ovoce – švestky, meruňky, brusinky, rozinky, datle, jablka... nebo směs dle chuti...

100 g oříšků – mandle, vlašské ořechy, kešu, pistácie... nebo směs dle chuti...

50 g semínek – dýňová, chia, slunečnicová... nebo směs dle chuti...

100 g másla

5 lžic medu

1

Do kastrůlku dáme máslo a na mírném ohni ho pomalu rozehříváme. Přidáme med a obě ingredience rozehříváme dokud nejsou tekuté.

2

V míse smícháme ovesné vločky, goji, sušené ovoce, oříšky a semínka. Do směsi v míse přilijeme rozehřáté máslo s medem. Vše důkladně promícháme.

3

Na plech dáme pečicí papír. Směs rovnoměrně nasypeme na pekáč. Pečeme cca 30 minut při teplotě 170 ºC. Po dopečení necháme zchladnout. Müsli postupně ztvrdne.

4

Hotové müsli dáme do uzavíratelné nádoby. Vydrží cca měsíc. Poměr jednotlivých ingrediencí si upravte podle vlastní chuti. Můžete podle chuti přidat i více nebo dát méně :-) medu.

Do zchladlého müsli přidejte kousky kvalitní čokolády nebo přidejte nepražené kakaové boby.

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články