Co je potřeba

  • 500 g černého rybízu
  • 350 ml červeného vína
  • 400 g cukru
  • 200 ml vodky
  • 50 ml rumu
1

Recept na rybízový likér

Rybíz propláchneme, nahrubo rozmixujeme a zalijeme červeným vínem. Takto necháme den až dva v chladu odpočívat. Pak směs přecedíme přes plátno a pořádně vymačkáme. Získanou rybízovou šťávu necháme společně s cukrem projít varem a po vychladnutí vmícháme vodku a rum. Hotový rybízový likér plníme do čistých lahví a skladujeme v chladu.

2

Recept na francouzský Kir

Pokud chcete zkusit osvěžující francouzský Kir, připravte si vychlazenou lahev šampaňského nebo bílého vína. Nalijte ho do skleničky a poté pomalu po stěně vlijte panáka rybízového likéru. Nápoj můžete, nebo nemusíte promíchat. Příjemné osvěžení je každopádně zaručeno. Ať vám chutná!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (2 votes)