Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit dvouhubky z kuřecího masa a slaniny

08. Leden 2021
Jak připravit dvouhubky z kuřecího masa a slaniny

Jak připravit dvouhubky z kuřecího masa a slaniny | recept na lahodné a rychlé pohoštění. „Dvouhubka“? Ano. Tato chuťovka je naprosto dokonalá záležitost, kterou lze využít na oslavách, a to jak v teplém tak studeném podání, ale zároveň ji oceníte i jako hlavní chod podávaný například s bramborovou kaší.

Těšit se můžete na kuřecí kousky, které díky marinování v jogurtu a následném obalení jednotlivých kousků ve slanině, zůstanou krásně šťavnaté.

Co je potřeba

Množství surovin se odvíjo podle počtu strávníků.

  • kuřecí či krůtí prsa
  • bílý jogurt
  • česnek – dle chuti
  • pikantní hořčice – dle chuti
  • slanina – plátky
  • párátka
1

Maso nakrájejte na kousky o velikosti větší jednohubky, tedy tzv. „dvouhubky“, naložte alespoň na 3–4 hodiny do marinády z bílého jogurtu smíchaného s prolisovaným česnekem a hořčicí.

2

Poté jednotlivé kousky masa zabalte do plátků slaniny a propíchněte párátky (2 párátka protáhněte křížem), aby vše drželo pohromadě.

3

Takto připravené „dvouhubky“ přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C po dobu 30–40 minut. Slanina by měla být opečená a křupavá. Ke konci pečení proto zvyšte teplotu na 180 °C.

Tipy

Před podáváním párátka klidně vypreparujte, vše krásně drží pohromadě, a strávníci nebudu muset s nimi následně bojovat.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články