Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit empanadas s mletým masem | recept

29. Září 2019

Empanadas s mletým masem | recept. Empanadas jsou plněné kapsičky, které jsou oblíbené především ve Španělsku, Portugalsku a v zemích jižní Ameriky. V následujícím článku se dozvíte, jak snadno připravit empanadas plněné mletým masem. Poradíme Vám také, jaké další ingredience můžete k naplnění empanadas využít.

Co je potřeba

Co je potřeba na těsto:

  • 300 g špaldové mouky
  • 1 malé vejce
  • 75 ml vody
  • 5 lžic rostlinného oleje nebo rozehřátého másla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na náplň budeme potřebovat:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g mletého masa
  • 1 malou cibuli
  • 2 malé chilli papričky
  • 2 větší rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, mletou papriku, čerstvé či sušené bylinky (např. koriandr či petrželka)
1

Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a posléze i na kroužky pokrájené chilli papričky. Přidáme mleté maso a orestujeme jej.

2

Poté do pánve vmícháme na malé kousky nakrájená rajčata a vše dusíme, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Směs ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, prolisovaným česnekem a bylinkami. Maso necháme zcela vychladnout.

3

Mezitím připravíme následujícím způsobem těsto na taštičky: Do mísy nasypeme mouku, smícháme ji s práškem do pečiva a lžičkou soli. Následně přidáme vejce a přilijeme vodu a rostlinný olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto.

4

Z těsta na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrájíme pomocí hrnku či skleničky kolečkaDo středu každého kolečka umístíme malé množství náplně, kolečko přehneme na polovinu a okraje spojíme pomocí vidličky.

5

Taštičky klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C asi 20 minut dozlatova. Empanadas můžeme podávat teplé či studené třeba s čerstvou zeleninou nebo rajčatovou či avokádovou omáčkou.

Taštičky je možné plnit také např. houbami, špenátem, kukuřicí, kuřecím masem, šunkou a sýrem, fazolemi či tuňákem.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.