Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit excelentní červené kari s cizrnou | recept

Jak připravit excelentní červené kari s cizrnou | recept. Jídla z jednoho hrnce jsou prostě boží. Minimum práce, minimum nádobí a zpravidla maximum úspěchu. V případě tohoto cizrnového kari rozhodně. Jakmile totiž v jednom hrnci smícháte cizrnu s pikantní kari pastou, jemným kokosovým mlékem, intenzivní rajčatovou passatou a vše navíc doplníte sladko-slaným arašídovým máslem, není nikdo, kdo by té voňavé dobrotě odolal.

Co je potřeba

  • 1 plechovka sterilované cizrny (400 g)
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 200 ml rajčatové passaty
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • voda či zeleninový vývar na podlití
  • sůl dle chuti

 

1

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a papriku na menší kousky.

2

V hrnci rozpalte olej a cibuli s česnekem na něm orestujte.

3

 Přidejte kostičky červené papriky a krátce vše opečte.

4

K opečené zelenině přidejte arašídové máslo a červenou kari pastu. V obou případech se řiďte především svou chutí. Pokud máte arašídové máslo hodně rádi, dopřejte si ho rozhodně více, skvěle výslednou chuť doladí.  Stejně tak můžete přidat více kari pasty, než je uvedeno v rozpisu surovin.

5

Jakmile se v hrnci máslo s kari pastou propojí, přidejte tekutější složky -  tedy kokosové mléko, rajčatovou passatu a drcená rajčata. Několik minut společně prohřívejte.

6

Do voňavé a barevně lákavé omáčky přisypte scezenou cizrnu a za občasného promíchání vařte na mírném ohni do změknutí, přibližně 20 minut. Během té doby by omáčka měla mírně zhoustnout.  Dle svého uvážení omáčku nařeďte vodou či vývarem.

Podávejte s rýží, kuskusem, quinoou nebo pita chlebem.

Toto kari nemusí být striktně podáváno coby omáčka s konzistencí klasického kari. Taková hustější polévka není vůbec od věci. Jednoduše postačí přidat trochu více vody či vývaru a výživnou polévku máte na stole.

Upozorňuji, že tato neodolatelná dobrota poměrně dosti prská. Vařte ji proto přiklopenou a otevřete jen na promíchání.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.