Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit hovězí krk na červeném víně | recept

13. Září 2015

Pokud máte rádi hovězí maso a přemýšlíte, jak jej chutně připravit, pak vás jistě zaujme následující recept na hovězí krk na červeném víně. Nejprve si naložíme hovězí krk do červeného vína. Orestujeme si mrkev, šalotky a odložíme stranou. Následně opečeme žampiony společně se slaninou. Na zbylém výpeku opečeme hovězí krk, který přidáme k odložené zelenině. Ve výpeku z hovězího masa orestujeme řapíkatý celer, přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme červeným vínem, ve kterém jsme měli naložené maso. Připravenou omáčkou z červeného vína přelijeme hovězí maso se zeleninou, přidáme tymián, rozmarýn a vývar. Takto připravený hovězí krk dáme zvolna dusit do trouby. Nakonec dohustíme omáčku perníkem na strouhání a dochutíme máslem, solí a pepřem. Pokud vás tento recept zaujal, určitě zhlédněte následující video s podrobnějším návodem přípravy hovězího masa na červeném víně.

Autor: chiquita
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
Téměř v každé domácnosti, kde se vaří, zůstávají nějaké zbytky jídla. Pokud nám jídlo chutná, není problém, abychom si jej dali ještě druhý den. Jsou…
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.