Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit hovězí krk na červeném víně | recept

13. Září 2015

Pokud máte rádi hovězí maso a přemýšlíte, jak jej chutně připravit, pak vás jistě zaujme následující recept na hovězí krk na červeném víně. Nejprve si naložíme hovězí krk do červeného vína. Orestujeme si mrkev, šalotky a odložíme stranou. Následně opečeme žampiony společně se slaninou. Na zbylém výpeku opečeme hovězí krk, který přidáme k odložené zelenině. Ve výpeku z hovězího masa orestujeme řapíkatý celer, přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme červeným vínem, ve kterém jsme měli naložené maso. Připravenou omáčkou z červeného vína přelijeme hovězí maso se zeleninou, přidáme tymián, rozmarýn a vývar. Takto připravený hovězí krk dáme zvolna dusit do trouby. Nakonec dohustíme omáčku perníkem na strouhání a dochutíme máslem, solí a pepřem. Pokud vás tento recept zaujal, určitě zhlédněte následující video s podrobnějším návodem přípravy hovězího masa na červeném víně.

Autor: chiquita
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
Téměř v každé domácnosti, kde se vaří, zůstávají nějaké zbytky jídla. Pokud nám jídlo chutná, není problém, abychom si jej dali ještě druhý den. Jsou…
Jak připravit lahodnou citronádu
Jak připravit lahodnou citronádu | recept na domácí limonádu. Citronáda slouží jako úžasné osvěžení v horkých letních dnech a navíc je zcela jedn…
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.